Janza, felicitat pels seus companys de selecció després de batre Kasper Schmeichel
Janza, felicitat pels seus companys de selecció després de batre Kasper Schmeichel
Eurocopa 2024

Doncic, Pogacar i, ara, Janza: Eslovènia afegeix un futbolista al seu saló de la fama

El modest combinat balcànic sorprèn Dinamarca (1-1) gràcies a un gol del lateral del Górnik Zabrze, de Polònia

Redacció Esport3Actualitzat

L'esport d'Eslovènia està de moda per gestes com la de Luka Doncic portant els seus Mavericks a la final de l'NBA o la superioritat de Tadej Pogacar sobre la bicicleta. En el futbol, en canvi, la selecció té un paper modest en el panorama continental, conformant-se amb referents esporàdics, com el porter "colchonero" Jan Oblak.

Sense anar més lluny feia 24 anys que Eslovènia va marcar per última vegada en una Eurocopa, concretament a l'edició 2020 coorganitzada per Bèlgica i els Països Baixos. Una llarga sequera que el combinat balcànic ha trencat en el seu debut a l'Euro 2024 gràcies a una diana d'Erik Janza. Al minut 77, un xut creuat, enverinat per un rebot, del lateral esquerre del Górnik Zabrze, de la màxima categoria polonesa, ha servit per empatar contra Dinamarca i convertir-se en la primera petita sorpresa del torneig.

Pel que fa a Janza, desconegut fins i tot entre els seus compatriotes --als seus 30 anys només suma una dotzena d'internacionalitats--, el seu nom s'afegeix a la memòria col·lectiva dels eslovens.

Janza frustra la tarda més maca d'Eriksen

A qui menys gràcia li haurà fet haurà estat a Christian Eriksen, el veterà migcampista danès que havia obert el marcador d'Stuttgart amb un gol que tancava el seu cercle d'Au Fènix. El del United juga amb un desfibril·lador implantat des que patís una aturada cardíaca en el primer partit de la passada Eurocopa.

Christian Eriksen, celebrant el gol contra Eslovènia

El minut a minut del partit

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Eurocopa 2024
Anar al contingut