La banqueta del combinat estatal s'aixeca per felicitar Lamine Yamal després del golàs de l'1 a 1 (@SEFutbol)

Lamine Yamal: gol històric per l'escaire i a la final de l'Eurocopa (2-1)

El mataroní, escollit MVP, es converteix en el jugador més jove en marcar en una Eurocopa gràcies al seu golàs, que ha netejat les teranyines
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Eurocopa 2024

Que per a Lamine Yamal i el seu soci Nico Williams aquesta primera Eurocopa de la seva vida estava sent un joc de nens, havia quedat clar en el camí cap a les semifinals. En l'Espanya-França, a més, el mataroní ha demostrat que amb encara 16 anys és pot ser l'heroi del teu combinat classificant-lo per a la final de Berlín:

  • A diferència d'altres partits grans, que arrenquen encallats per l'excés d'excitació, la primera semifinal de l'Euro 2024 ha començat amb alternatives. Els dos combinats arribaven amb facilitat a l'àrea rival i al minut 8 Kolo Muani ha aprofitat una dolça centrada de Mbappé per obrir el marcador. El davanter del PSG només ha hagut de saltar per sobre de Cucurella i rematar al fons de la porteria d'Unai Simón.
  • S'esperava el gol de Lamine Yamal que havia participat en tots els cinc partits del torneig, donant assistències però erràtic en la resolució de jugades davant del porter. I el davanter del Barça se l'ha reservat pel moment més gran. El mataroní s'ha convertit en el futbolista més jove (16 anys i 361 dies) en marcar en una Eurocopa gràcies a un golàs amb una rosca d'esquerres que ha netejat les teranyines de Maignan. Simplement, ha fet el que li demanava en la prèvia Rabiot, que fanfarró el va desafiar a "fer alguna cosa més del que havia demostrat si volia ser a la final".
  • Les xarxes han recordat que el gol de Lamine Yamal és la reedició del que va anotar fa un any a l'Europeu sub17, també versus els gals. Com a la política, l'esquerra s'ha imposat a França.
  • Un altre català, el terrassenc Dani Olmo, relleu del lesionat Pedri, ha capgirat el marcador després d'un gran control. La seva rematada anava a dins però el culer Kounde l'ha acabat d'introduir.
  • Poc després de la mitja part, un espontani ha estat a punt tocar el nas d'Mbappé, el punt feble del futur crac del Madrid en la competició disputada a Alemanya.
  • Al minut 80 Lamine Yamal ha estat a punt de tornar a fer el gol de la primera meitat, però el seu xut creuat ha sortit només uns centímetres per sobre de la porteria. Per si algú ho dubtava, ha estat escollit MVP, i el davanter ho ha celebrat amb una mirada i repetint "parla, parla!". Un missatge amb un destinatari clar: Rabiot.
  • Diumenge Anglaterra o els Països Baixos seran els rivals dels de De la Fuente, que buscaran la quarta Eurocopa després de les guanyades en les edicions de 1964, 2008 i 2012. Ha guanyat els 6 partits disputats fins ara.

El minut a minut del partit:

 

ARXIVAT A:
Lamine Yamal Eurocopa 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut