El Team New Zealand torna a imposar-se a l'INEOS
El Team New Zealand torna a imposar-se a l'Ineos (EFE)
Copa Amèrica de vela

Nova Zelanda torna a ser d'un altre planeta i és a una victòria de revalidar la Copa Amèrica (6-2)

L'Emirates és a una sola victòria de la gerra de les 100 guinees. Té quatre pilotes de partit. Demà al migdia, la primera (si el vent ho permet)

Francesc SòriaActualitzat

L'inici de la setena regata de la final ha estat marcat pel vent de llevant, que ha anat canviant a mestral, inèdit en aquests dos mesos de competició a Barcelona. L'onada de fons condicionaria també la lectura del terreny de joc. I qui ha dominat la presortida, per poc, ha estat el conjunt neozelandès.

Els kiwis han llegit millor la situació i han enviat el vent brut a Ineos. De seguida l'Emirates s'ha posat amb 200 metres d'avantatge, quan encara no havien arribat ni a la primera boia!

El Team New Zealand ha començat a navegar uns tres nusos més ràpid que el veler britànic i ha posat rumb directe cap a la victòria. A mitja prova ja li treia 24 segons de diferència. L'impecable Taihoro ha tornat i ha destrossat el rival. Hi havia un oceà entre els dos equips; més de 1.000 metres! Nova Zelanda s'ha imposat per un minut i 13 segons i ha posat el 5 a 2 en el marcador.

Amb aquest panorama, Ineos no podia fallar en la vuitena regata i ha introduït algun canvi. Per començar el floc. Però en una presortida igualada, els kiwis han accelerat una mica més que els britànics. En una regata ampliada a 8 trams, amb més vent, els de l'hemisferi sud han tornat a ser un míssil.

En canvi, l'Ineos ha tingut algun problema per mantenir el vol i, de seguida, el Taihoro s'ha distanciat a més de 400 metres. Es repetia la pel·lícula. El Team NZ ha tornat a tenir més nusos de velocitat.

Les seves hidroales han brillat com mai i la tripulació de Peter Burling no ha comès ni un error. Amb un ritme d'un altre planeta, el recital s'ha completat amb 55 segons d'avantatge. 6 a 2 en el global.

La Gran Bretanya somia en una remuntada que sembla impossible..., com la del 2013 de l'Oracle dels Estats Units.

 

 

ARXIVAT A:
Vela - Copa AmèricaEsports
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut