El Team New Zealand guanya a Barcelona la seva cinquena Copa Amèrica de Vela

El Taihoro no ha donat opció a l'Ineos Britannia en una novena regata espectacular que ha servit als kiwis per sumar el setè i definitiu punt de la gran final
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

El vent ha estat protagonista en l'última jornada de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona. La força, insuficient en un primer moment, ha augmentat a prop de les 15.00, quan ha començat la novena regata de la final. L'espectacular presortida només era un preludi d'una gran novena regata amb un Ineos que volia continuar tenint opcions al títol

El Taihoro ha estat demolidor en els primers dos trams, però les distàncies s'han igualat en el tercer, quan els britànics s'han posat pràcticament en paral·lel als neozelandesos. Quedava mitja regata i tot començava de nou.


El Team New Zealanda no s'ha posat nerviós i ha seguit el seu pla inicial. El quart i el cinquè trams han tingut unes diferències mínimes entre totes dues embarcacions, però en l'últim tram, el sisè, els kiwis han posat tota la carn a la graella i han estat imparables. L'Ineos Britannia ha vist com el seu rival s'allunyava a més de 500 metres i no ha tingut resposta a l'atac dels neozelandesos.

Amb la victòria final, el Team New Zealand ha sumat el definitiu setè triomf de la gran final i ha conquistat novament el títol de la Copa Amèrica de vela. Aquest és el tercer triomf consecutiu dels kiwis i el cinquè títol a la seva història en aquesta competició.


Els neozelandesos, amb la victòria, seran de nou els defensors del títol a la pròxima edició de la Copa Amèrica, un honor que els permet escollir quina serà la seva seu. Els kiwis van ser els qui van portar la competició a Barcelona i ells tenen l'última paraula en què la capital catalana torni a ser la ciutat que aculli la pròxima edició de la Copa Amèrica.

ARXIVAT A:
Esports Vela - Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut