Protagonisme blaugrana a París
Futbol

EN DIRECTE | Gala de la Pilota d'Or

Redacció Esport3Actualitzat

Segueix en directe a Esport3 el programa especial de la Pilota d'Or:

A partir de 3/4 de 9 del vespre comença la gala de la Pilota d'Or, al teatre Chatelet de París, on es coronaran els millors futbolistes del planeta. Amb noms protagonistes blaugranes, especialment els d'Aitana Bonmatí i Lamine Yamal.


 

Aitana Bonmatí

Aitana és la gran favorita per reeditar la Pilota d'Or que va aconseguir l'any passat. I d'aquesta manera igualaria Alèxia Putellas, que en té dues.

També estan nominades la mateixa Putellas, Patri Guijarro, Graham, Salma Paralluelo i Ewa Pajor, i les ja exblaugranes Mariona Caldentey i Lucy Bronze.

30 periodistes escollits per France Football triaran els guanyadors de la Pilota d'Or.

Millor equip

I també premis com el de millor equip, on en la categoria femenina hi ha el Barça del triplet. També Jonatan Giráldez té opcions com a millor entrenador, i també Pep Guardiola. En categoria masculina, el Girona aspira, sense gaires opcions, a guanyar el premi al millor equip.

La primera gran gala de Lamine Yamal

Lamine Yamal és un dels 30 nominats a la Pilota d'Or amb només 17 anys. Encara no és un dels candidats ferms, ja que l'explosió definitiva del de Mataró va ser a partir de l'Eurocopa d'aquest estiu. Del Barça també està nominat Dani Olmo.

Però Lamine Yamal també està nominat al premi Kopa, una de les categories que s'entreguen el 28 d'octubre al teatre Chatelet de París. Es tracta del millor jugador de menys de 21 anys, un premi que l'any passat va guanyar Bellingham; fa dos anys, Gavi i en fa tres, Pedri. Cubarsí, Güler, Garnacho, Konaté o Savinho són alguns dels nominats aquest any.

 

A més de ser un dels finalistes de la Pilota d'Or i del premi Kopa, el de Rocafonda és el gran favorit per endur-se el Golden Boy, que s'entrega el 16 de desembre.

Primer es presentarà al món en la gala de la Pilota d'Or, en què --per primer cop des del 2003-- no hi és Leo Messi. Lamine Yamal li agafa el relleu.

En aquest enllaç podeu consultar la llista completa dels nominats a la Pilota d'Or 2024.

 

ARXIVAT A:
Pilota d'OrAitana BonmatíLamine Yamal
Anar al contingut