Carlos Sainz celebrant la victòria al Gran Premi de Mèxic
Carlos Sainz celebrant la victòria al Gran Premi de Mèxic (Europa Press)
Fórmula 1

Carlos Sainz confirma els pronòstics i s'imposa al Gran Premi de Mèxic

El madrileny de Ferrari s'ha imposat per davant de Lando Norris i Charles Leclerc; Verstappen, sancionat, ha estat sisè amb un Alonso que ha hagut d'abandonar

Redacció Esport3Actualitzat

L'inici del Gran Premi de Mèxic ha estat trepidant. Primer, amb l'accident de Yuki Tsunoda, que ha obligat la sortida del cotxe de seguretat. Segon, amb la lluita dels quatre primers de l'engraellat. Verstappen, que havia guanyat la partida a Carlos Sainz al primer revolt, ha vist com aviat se li capgirava la situació.


El madrileny de Ferrari li ha tornat l'avançament aprofitant el DRS i, a la vota següent, Lando Norris li ha llançat el cotxe al final de la recta. Verstappen no li ha posat les coses fàcils i ha enviat al de McLaren fora de la pista. La lluita ha continuat i tots dos han tornat a marxar fora del traçat poc després.

La FIA s'ha posat les piles i avui sí que hi ha hagut sanció per al neerlandès. Fins a 20 segons de penalització, que el de Red Bull ha complert a la primera aturada a boxes. Més de 40 segons d'aturada que l'han enviat al fons de la graella, just per davant del seu company d'equip, Checo Pérez. El neerlandès aviat ha començat a recuperar posicions i ha arribat a la zona de punts amb certa facilitat. 

Nova victòria de Ferrari

Carlos Sainz ha mantingut el liderat de la prova amb molta solidesa, per davant de Charles Leclerc i Lando Norris. El britànic volia aprofitar la situació de Verstappen --el seu màxim rival al Mundial--, i el de McLaren ha lluitat al límit per superar el monegasc. Just per darrera d'ells s'ha pogut veure una gran disputa entre els dos piltos de Mercedes, que s'ha endut finalment Lewis Hamilton.

Amb aquesta victòria, Ferrari consolida el seu gran moment de forma en el tram final de temporada. Els del "cavallino rampante" han sumat la segona victòria consecutiva, després de l'aconseguida per Leclerc a Austin, on Sainz va ser segon. A Mèxic, primers i tercers, amb Norris a la segona posició.

El britànic retalla punts en la seva lluita per la classificació general, on se situa a 46 punts de Max Verstappen, amb encara quatre grans premis per endavant.


Rècord amarg per a Alonso

Fernando Alonso ha viscut la seva cursa número 400 al Gran Circ de la Fórmula 1. El pilot asturià es converteix així en la primera persona en arribar a aquesta xifra, als seus 43 anys. Després de debutar amb Minardi al 2001, Alonso suma més de 20 temporades a la Fórmula 1, una xifra que seria més gran si no s'hagués pres dos anys de descans, el 2019 i 2020.

Malgrat tot, Alonso no ha pogut celebrar la seva fita com li hauria agradat. Cert és que la temporada amb Aston Martin no està sent com la passada, on lluitava de manera habitual pels podis. Al Gran Premi de Mèxic l'asturià ha hagut d'abandonar a la volta 16 de la cursa. 

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut