Pecco Bagnaia ha deixat enrere Jorge Martín (Reuters)
MotoGP

Pecco Bagnaia s'imposa al Gran Premi d'Àustria per recuperar el liderat del Mundial

Marc Márquez fa una mala sortida i remunta 10 posicions per acabar quart

Redacció Esport3Actualitzat

Pecco Bagnaia s'ha imposat amb autoritat al Gran Premi d'Àustria per recuperar el liderat a la classificació general del Mundial. En segon lloc ha entrat el fins ara líder Jorge Martín, mentre que el podi l'ha completat Enea Bastianini, per bé que el gran animador de la cursa ha estat, com gairebé sempre, Marc Márquez.

El pilot cerverí partia des de la primera fila de l'engraellat, però una mala sortida, i una topada amb Franky Morbidelli, l'han portat fins a la catorzena posició. El gran dels Márquez estava condemnat a intentar la remuntada mentre al capdavant Jorge Martín i Pecco Bagnaia lluitaven pel liderat de la cursa i del Mundial.

Bagnaia ha trigat poc a avançar Martín i tots dos han agafat una distància considerable respecte dels perseguidors. Márquez, per la seva banda, s'ha abonat a l'èpica per iniciar una remuntada que l'ha portat a avançar fins a vuit pilots, entre ells els també catalans Pol Espargaró, Àlex Márquez, Maverick Viñales i Aleix Espargaró.

Els dos pilots d'Aprilia s'han mantingut i s'han alternat en els llocs setè i vuitè, mentre que el 93 havia d'arriscar per poder avançar Marco Bezzecchi i fer-se amb el cinquè lloc, a falta de 12 voltes i, una volta després, Brad Binder, per accedir al quart lloc. El podi ja li quedava massa lluny.

Moto2

Celestino Vietti ha obtingut una plàcida victòria a Moto2, amb Alonso López i Jake Dixon completant el podi. Sergio García conserva el liderat de la classificació general. Tot i acabar 14è, manté 20 punts de marge sobre Ai Ogura, que no ha corregut després de fracturar-se diversos ossos de la mà dreta en una sessió d'entrenaments lliures.

Moto3

Com és habitual, cursa igualada i intensa que ha arribat a l'última volta amb cinc pilots amb opció de victòria. Al final s'ha imposat la velocitat del líder del Mundial, el colombià David Alonso, tot i haver de complir una "volta llarga" de sanció. És la seva setena victòria en 11 curses. El podi l'han completat els espanyols David Muñoz i Daniel Holgado. Ivan Ortolà conserva el segon lloc de la general tot i haver començat la cursa des del pit lane. Després d'una remuntada, el valencià ha acabat la cursa novè.

ARXIVAT A:
Marc MàrquezÀlex Márquez
Anar al contingut