Pecco Bagnaia, campió del món de MotoGP al Gran Premi de la Comunitat Valenciana
Francesco Bagnaia (EFE)
MotoGP

Pecco Bagnaia, campió del món de MotoGP al Gran Premi de la Comunitat Valenciana

El pilot italià de Ducati, amb la calculadora a la mà, n'ha tingut amb un novè lloc a Xest per assegurar-se el títol davant de Fabio Quartararo

Lluís CervellóActualitzat

L'última cursa del Mundial de MotoGP ha estat molt més emocionant del que es podia pensar, tenint en compte la classificació. Francesco "Pecco" Bagnaia, que tenia 23 punts d'avantatge sobre Fabio Quartararo, en tenia prou de ser catorzè en la cursa per ser campió. Les opcions de Quartararo exigien guanyar la cursa i esperar la desfeta de l'italià.

En la sortida, Bagnaia s'ha enganxat a Quartararo i els dos candidats al títol han protagonitzat un frec a frec impressionant. Ja en la primera volta, els dos pilots s'han tocat i fins i tot ha saltat una peça de la Ducati de Bagnaia.

Aquesta lluita ha permès que el grup de davant s'allunyés, i d'aquesta manera disminuïssin les opcions de triomf de Quartararo. Un cop el forat ha estat prou gran, a partir de la sisena volta, Bagnaia ha agafat la calculadora i ha estat més conservador. Tot i intentar-ho, Quartararo ja no ha tingut opcions de victòria i Bagnaia, amb el novè lloc final, ha estat campió.

Rins guanya la cursa

Àlex Rins ha fet una gran sortida, s'ha situat primer i ja no ha abandonat aquesta posició fins al final. Marc Márquez ha caigut en la desena volta quan formava part del grip capdavanter. Tampoc ha acabat la cursa Aleix Espargaró, que així ha perdut la tercera posició de la classificació del Mundial. Pol Espargaró ha caigut en la cinquena volta.

Al final, Rins primer, acompanyat al podi de Brad Binder i Jorge Martín. Quartararo ha entrat a meta en quarta posició.

Els resultats, aquí:

 

Anar al contingut