La botifarra de Jorge Martín en creuar en segon lloc la línia d'arribada (Reuters)
Moto GP

Pecco Bagnaia cau, Marc Márquez torna al podi i Jorge Martín acaba fent una botifarra

El madrileny s'indigna després de ser avançat per Enea Bastianini en l'última volta

Redacció Esport3Actualitzat

El Gran Premi de l'Emília-Romanya pot haver marcat un punt d'inflexió en la lluita pel Mundial de MotoGP. Sobretot perquè un dels principals aspirants, Pecco Bagnaia, ha caigut quan estava lluitant frec a frec amb Jorge Martín per endur-se la cursa i recuperar el liderat del Mundial. El 0 del vigent campió mundial dona ales als contrincants, sobretot a Martín, que abans de començar la cursa era líder per tan sols 4 punts de marge.

Però el madrileny tampoc ha acabat satisfet: després de voltes resistint els atacs d'Enea Bastianini, aquest l'ha avançat en l'últim gir en una maniobra que "Martinator" ha considerat il·legal. Tant és així que, en passar la línia en segona posició, ha fet una botifarra, per fer ben visible el seu enuig.

Marc Márquez també ha sortit prou beneficiat de la caiguda de Bagnaia. A curt termini perquè això li ha permès pujar al tercer esglaó del podi quan durant la cursa se li havia fet impossible retallar els sis-set segons de desavantatge amb els pilots capdavanters. 16 punts que li permetran mantenir opcions, tot i que remotes, d'assaltar el primer lloc si progressa en el tram final de campionat. Tot i això, Márquez perd una posició després del cap de setmana, ja que es veu avançat per Bastianini. Martín, que busca el seu primer títol mundial, comanda la classificació actualment amb 341 punts, per 317 de Bagnaia, 282 de Bastianini i 281 de Márquez.

El número 93 no ha estat l'únic català entre el top-10: també hi han entrat Maverick Viñales, sisè; Aleix Espargaró, vuitè, i Àlex Márquez, novè.  

A la cursa esprint, Pecco Bagnaia va guanyar el pols a Jorge Martín i Márquez va acabar quart.

Final frenètic a Moto2

La cursa de Moto2 l'ha tinguda sota control Tony Arbolino durant moltes voltes. L'italià contenia els atacs d'Arón Canet i, quan semblava que anava a guanyar, s'ha passat de frenada a l'última volta, quan només quedaven 3 revolts per a la meta.

Semblava que la victòria li havia caigut del cel a Canet però, a l'últim revolt, acceleració fulminant de Celestino Vietti, que ha avançat el valencià a pocs metres de la línia d'arribada. Ai Ogura, quart, conserva el liderat del Mundial.

A Moto3, mana Alonso

La jornada ha començat amb la cursa de Moto3 que, com és habitual, ha estat un no parar d'avançaments entre diversos pilots. Al tram final de la cursa s'ha estabilitzat un grup encapçalat per Daniel Alonso i David Holgado, primer i segon del Mundial.

El colombià, el líder, ha corregut les últimes voltes al capdavant, però amenaçat amb una penalització si tornava a trepitjar els límits de la pista. Alonso, però, ha sabut gestionar la pressió i ha guanyat la cursa en una última volta frenètica, en què Piqueras ha acabat segon, Veijer tercer i Holgado quart. L'espanyol veu com el seu desavantatge respecte a Alonso puja ara a 82 punts.

Anar al contingut