Flick, durant la roda de premsa d'aquest dijous a l'Auditori 1899 (Reuters)
Flick, durant la roda de premsa d'aquest dijous a l'Auditori 1899 (Reuters)
Barça

Hansi Flick es presenta marcant estil: "No podem entrenar al 70% si volem jugar al 100%"

El tècnic alemany evita parlar de futurs fitxatges en la seva presentació i afirma que pot ajudar a millorar Lamine Yamal: "Vull portar els jugadors de la Masia a un nivell superior"

Redacció Esport3Actualitzat

Poder veure el nou entrenador del Barça, Hansi Flick, en una roda de premsa era un dels grans reclams d'aquest estiu. S'havia fet esperar més de 50 dies, però aquest dijous se l'ha pogut sentir a l'Auditori 1899. El centenar de mitjans acreditats s'han traduït en més d'una hora de preguntes i respostes buscant l'essència del nou tècnic blaugrana, que s'ha explicat combinant l'alemany l'anglès.

En la seva primera intervenció, Flick ha explicat una interioritat del primer àpat compartit amb el president Joan Laporta: "Vaig comprovar que aquest era un club molt gran".

"En el primer sopar em van entregar una carta en alemany, que em va permetre sentir que aquest és un club increïble, molt gran. Tothom m'ha mostrat un gran respecte."

També ha revelat una conversa amb Pep Guardiola que va ser inspiradora, "com ho són totes amb ell", però de la qual s'ha reservat el contingut.

Flick ha valorat positivament les primeres setmanes d'entrenaments amb una plantilla que, a l'espera dels internacionals, està integrada majoritàriament per joves del planter:

"En aquestes primeres setmanes he vist que tenim molts jugadors de la Masia, s'ha fet una gran feina al planter. Treballem molt als entrenaments però ens ho passem bé. El club ha fet grans esforços per tenir jugadors de gran qualitat, hem de crear una atmosfera per desenvolupar aquests jugadors i que puguin créixer en rangs superiors."

Les seves sensacions actuals les ha resumit amb aquesta frase: "Estic feliç, tot va bé i els camps d'entrenament són fantàstics."

El sistema de joc de Flick

El seu ideari era una de les qüestions més esperades, però l'exseleccionador alemany ha deixat clar que, per sobre d'esquemes, el que demana als seus equips són dues coses: ser actiu i protagonista en els partits i entregar-se al 100%. Assegura que el seu joc no s'allunyarà del futbol de Cruyff o Guardiola --"ha de ser un futbol bonic, tècnic, bo"-- i que arrenca amb l'objectiu d'"il·lusionar l'estadi".

Respecte a la seva opinió de la plantilla, el missatge de Flick és optimista i destaca el fons d'armari que s'ha trobat: 

"En cada posició tenim molts jugadors, podem escollir, també en la de pivot defensiu. Ansu s'ha lesionat, l'hem d'ajudar perquè torni amb més força. Les lesions no sempre arriben en el millor moment. Els jugadors internacionals, que han participat a l'Euro o a la Copa Amèrica, s'aniran reincorporant. Tenim 30 o 31 jugadors que ens endurem a la gira dels Estats Units."

El que ha quedat clar que per a Flick serà innegociable serà l'esforç. En aquest punt ha deixat una de les seves primeres grans frases, que ha semblat un avís per a navegants:

"No podem entrenar al 70% si volem jugar al 100%."

Un regal anomenat Lamine Yamal

El nou tècnic blaugrana s'ha desfet en elogis respecte a l'Eurocopa de Lamine Yamal. No obstant, Flick ha deixat clar que la joventut del mataroní el porta a pensar que treballant, "encara té molt marge per seguir millorant". De fet, el teutó ha promès que vol "portar els jugadors de la Masia a un nivell superior", en una picada d'ullet a l'ADN Barça.

Un altre dels talents de la plantilla amb qui encara no ha pogut treballar perquè està lesionat és Gavi. De l'andalús ha destacat el seu esperit per jugar sempre "on-fire".

Flick es pronuncia sobre l'interès en Nico Williams

Al Barça de Flick encara li falten unes quantes peces per tancar la plantilla. El nom que sona amb més força és el de l'extrem de l'Athletic Club Nico Williams, de qui l'entrenador blaugrana encara no ha volgut fer cap valoració:

"He après en aquesta professió que Nico Williams no és jugador del Barça i per tant no opino."

En relació a possibles incorporacions, Flick ha destacat la bona comunicació que té amb Deco. Sobre el capítol de baixes, no ha volgut qualificar ningú d'"intocable". En aquest sentit el de Heidelberg compta amb Frenkie de Jong i ha remarcat el que és una evidència contractual: l'excapità Sergi Roberto no és membre de l'equip ara mateix, després que el contracte del reusenc acabés el passat 30 de juny.

Laporta afirma que es poden afrontar operacions de mercat

El president del FC Barcelona, Joan Laporta, que ha reconegut haver escollit Flick per la seva experiència, cultura de l'esforç, disciplina i confiança en l'estructura del club i en la Masia, ha parlat de les opcions del club de tenir un paper protagonista al mercat d'estiu. Segons l'advocat, la situació econòmica està millorant i ha afirmat que podran afrontar incorporacions per millorar la plantilla:

"Estem en bona posició per afrontar qualsevol operació al mercat. Deco està treballant per si cal millorar la plantilla. Tindrem notícies a mitjà termini. No farem inversions que desestabilitzin l'estructura esportiva que tenim, seguirem amb l'equilibri."

En una de les seves intervencions, Laporta també ha volgut acomiadar l'antic cos tècnic encapçalat per Xavi Hernández, assegurant que la seva destitució va ser un pas dur de fer:

"Vull agrair al Xavi i al seu staff la bona feina feta. Van agafar l'equip en un moment delicat, van guanyar una Lliga i una Supercopa i es va fer una aposta clara per jugadors de la Masia. En alguns casos aquesta aposta s'ha convertit en jugadors consolidats."

Joan Laporta ha presentat el nou entrenador del futbol masculí, Hansi Flick (EFE)
Joan Laporta ha presentat aquest dijous el nou entrenador del futbol masculí, Hansi Flick (EFE)

Aquí pots veure tota la roda de premsa de presentació de Hansi Flick:

ARXIVAT A:
Hansi Flick
Anar al contingut