JOCS OLÍMPICS

Dia 3 a Tòquio 2020 | Badosa amb pas ferm en una jornada de precocitat olímpica

La tenista de Begur ha derrotat en dos sets la polonesa Swiatec en un dia en què Laia Palau ha fet història del bàsquet femení

Redacció Esport3Actualitzat

El tenis està reportant bones notícies a la delegació catalana. Paula Badosa s'ha classificat per a vuitens de final després de derrotar en dos sets la polonesa Swiatec (6-3 i 7-6). També ha estat impressionant la victòria de Garbiñe Muguruza, que ha escombrat de la pista la xinesa Wang per 6-3 i 6-0, i el recital de Sara Sorribes (6-1 i (6-4), que ha guanyat en dos sets la francesa Ferro.

 

Caiguda de Van der Poel i bronze per a David Valero en BTT

 

En bicicleta de muntanya, el corredor de Baza David Valero ha aconseguit la medalla de bronze en una remuntada històrica. Ha sortit últim i ha arribat fins al tercer lloc. Thomas Pidcock ha obtingut l'or i el suís Mathias Flueckiger, la medalla de plata. La gran notícia ha estat la caiguda aparatosa de Mathieu Van der Poel, el gran favorit per guanyar la prova.

 

 

Doncic fa història

Luka Doncic ha establert un rècord en la seva estrena en uns Jocs Olímpics. Els seus 31 punts al descans davant l'Argentina són la màxima anotació d'un jugador en un partit. Doncic ha acabat amb 48 punts, 11 rebots i 5 assistències en la victòria contra l'Argentina.

 

Ricky Rubio lidera el triomf contra el Japó

La selecció espanyola de bàsquet ha guanyat el Japó per 77 a 88 en el primer partit d'aquests Jocs. Ricky Rubio ha estat el millor amb 20 punts i 9 assistències.

Laia Palau fa història

 

La tercera jornada dels Jocs Olímpics ha començat amb la victòria de la selecció espanyola femenina de bàsquet contra Corea del Sud (69-73). Les catalanes Queralt Casas, Laia Palau i Sílvia Domínguez s'hi han lluït i Espanya ha remuntat el partit per superar l'equip asiàtic.

Laia Palau s'ha convertit en la jugadora de bàsquet més veterana que participa en una cita olímpica. Aquests són els quarts Jocs de la barcelonina, que ha repartit 6 assistències i ha anotat 4 punts.

 

Ledecky es queda sense l'or però estableix un rècord olímpic en els 1.500

En natació, Mireia Belmonte no s'ha pogut classificar per a la final dels 1.500 metres lliures en una sèrie en què Katie Ledecky ha establert un rècord olímpic i s'ha tret l'espina de la final matinal.

 

Ariarne Titmus bat Ledecky

Ariarne Titmus, somrient davant la mirada de Ledecky (Reuters)

Katie Ledecky s'ha hagut de conformar amb la medalla de plata en la primera final que ha disputat als Jocs de Tòquio. La nord-americana ha estat superada a la final dels 400 metres estils per Ariarne Titmus en un darrer tram frenètic, en què l'australiana ha obtingut el seu millor temps en la distància (3.56.69), 57 centèsimes menys que Ledecky, vigent posseïdora del rècord mundial.

 

La imatge de la jornada de natació

El triomf de Titmus ha desfermat l'eufòria entre la delegació australiana, sobretot la del seu tècnic, Dean Boxall, que ha protagonitzat una de les imatges del dia amb la seva celebració.

 

 

La precocitat olímpica

 

La japonesa Momiji Nishiya, de només 13 anys, ha guanyat la medalla d'or en la competició d'skate, una de les modalitats que s'estrenen als Jocs de Tòquio.

No és del tot estrany, tenint en compte que la medalla de plata ha estat per a la brasilera Rayssa Leal, també de 13 anys, i el bronze per a una altra japonesa, Funa Nakayama, que en té 16.

 

María Xiao diu adéu als Jocs

 

La jugadora de tenis taula María Xiao ha dit adeu als Jocs Olímpics en caure per 4-1 davant la singaporesa Tianwei Feng, novena jugadora del rànquing mundial. Xiao, nascuda a Calella i representant de l'equip espanyol, s'ha avançat en el marcador però no ha pogut contenir la reacció de Feng, una de les aspirants a les medalles.

Xiao, jugadora de l'UCAM Cartagena, s'ha acabat inclinant a la tercera ronda del torneig olímpic.

María Xiao s'ha hagut d'acomiadar del somni olímpic (Reuters)

 

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut