Barça

Xavi: "És una final, no tenim marge d'error"

L'entrenador del Barça ha donat un missatge d'optimisme a l'afició culer davant "la final" contra l'Inter

Actualitzat

Xavi Hernández ha donat un missatge molt clar al món culer abans del partit contra l'Inter de Milà d'aquest dimecres al Camp Nou:

"El missatge és aquest. Que és una final, sortir a totes, ser positius, que no sentin la pressió. Que gaudeixin del joc. El Camp Nou ple i a favor és per gaudir."

Ha donat senyals de tranquil·litat i ha reiterat el seu missatge positiu:

"Tenim 90 minuts. És un partit d'estar tranquils, d'atacar bé, de saber com fer-ho. Dominar el joc. Tenim 90 minuts per guanyar el partit. No cal marcar en el minut 1. Ells es tancaran. Soc optimista si ataquem com en la segona part de Milà."

I ho veu com una oportunitat per capgirar el paper de l'equip després del duel contra el Celta:

"Contra l'Inter és per canviar la dinàmica. Podem fer un gran partit. És una oportunitat. M'agradaria ser jugador demà, millor que entrenador, i jugar per marcar la diferència. Després, si no ens en sortim, ja ho afrontarem. Estem motivats i esperançats amb la victòria."

La porra de Xavi

Preguntat sobre quin resultat signaria en el partit contra els italians ha dit:

"1-0? No. M'agradaria un 2-0."

"Tenim alternatives a la seva defensa"

Sobre com enfocarà el duel Xavi ha explicat:

"Esperem un Inter molt similar al que vam veure al partit de Milà. Ells són molt defensius. Però tenim alternatives. Hem de ser valents."

Preguntat sobre quines serien aquestes alternatives, el de Terrassa ha dit:

"No donaré tantes pistes. Anirem a l'atac i serem valents. Ens preocupa atacar millor. Si doblem, en atac. Així m'han educat. La primera part a Milà no vam entendre el rol de Raphinha o Marcos. Hem de ser més agressius, més verticals, arribar més a l'àrea, xutar de fora. Molta intensitat des del primer minut."

I ha estat concloent en afirmar:

"Tenim la idea molt clara de com jugar i atacar. Si variessin el sistema, no ens afecta gaire. Tenim la idea clara."

Preguntat sobre si el podia afectar la pressió i com afrontaven el partit, Xavi ha dit:

 "Sent positiu. Jo ho veig tot com una oportunitat. Hi ha pressió i dificultats. L'afrontarem de la millor manera possible. Intento donar-los tot el carinyo perquè mostrin el seu talent. Són gairebé uns setzens."

Descarta Kounde per a la Champions però no per al Madrid-Barça

El francès Kounde no està descartat per al clàssic, en paraules de Xavi:

"Aquest dimecres no comptem amb Koundé. Diumenge, ja ho veurem. Pot arribar, dependrà de les seves sensacions. Si no estàs al 100 per cent, millor no ser-hi."

Què li va passar a l'equip contra el Celta

La victòria per la mínima contra el Celta, però sobretot la imatge de l'equip ha estat motiu de pregunta per a Xavi:

"Hem de saber el diagnòstic. Vam abaixar la intensitat en la pressió i el Celta està molt capacitat per treure't la personalitat. Ens van dominar en moltes fases. Hem de ser protagonistes i atacar, i atacar millor."

I davant un possible resultat negatiu, el tècnic del Barça ha respost:

"Seria una gran decepció, però intentarem pensar en positiu. Se'ns ha complicat, sí, per diferents circumstàncies. Ara tenim urgències. I demà tenim una final per intentar arreglar-ho."

Què passa amb Robert Lewandowski

El polonès porta dos partits sense marcar i Xavi ha explicat què el pot estar afectant en aquesta sequera golejadora:

"És el dia de tots. Lewandowski ha de ser important, evidentment. Ell i tots. Tots hem de fer un pas endavant i fer un gran partit. També hem de jugar més amb ell, associar-se amb el nou, perquè ell se senti més a gust. Hem jugat poc amb ell els últims partits."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut