L'Ineos Britània celebra la victòria aquest divendres (EFE)
Copa Amèrica de Vela

La Gran Bretanya, brillant finalista de la Copa Amèrica

L'INEOS Britannia serà l'equip desafiador del Team New Zealand després de proclamar-se campió de la Copa Louis Vuitton

Francesc SòriaActualitzat

El cava ha estat el protagonista de la base britànica. Normal: havien de celebrar que tornen a una final de la Copa Amèrica 60 anys després. I això que no eren els favorits. Mentrestant, Itàlia plora. Drama en el Luna Rossa que no podrà repetir la final d'Auckland del 2021.

L'Ineos ha guanyat l'onzena regata de la sèrie i s'ha imposat per 7 a 4. Els italians tornen a casa després d'una gran actuació britànica durant els últims dies amb tres victòries consecutives. La regata d'avui ha tornat a ser igualadíssima, amb encreuaments al límit i un cos a cos per pocs metres.

Però l'Ineos ha demostrat la seva consistència. No ha comès cap error i sempre ha passat el primer totes les boies. El Luna Rossa ha estat un perseguidor que no ha tirat mai la tovallola, però sempre ha vist la popa del seu rival. L'Ineos, sempre que podia, li deixava el vent brut.

Aquest divendres al migdia, amb més vent del que es preveia i sense onades, un panorama diferent dels darrers dies, la Gran Bretanya ha demostrat que té tripulació i vaixell per competir en la gran final.

Ben Ainslie (acompanyat del discret Dylan Fletcher) ha marcat els italians. No ha deixat respirar Spithill i Bruni, els dos pilots més experimentats de la competició. Ainslie, col·leccionista de medalles olímpiques, és la gran esperança de la nació que va inventar la Copa Amèrica, però que no ha aixecat mai la gerra de les 100 guinees.

De moment ja tenen la Copa Louis Vuitton, com a campions dels desafiadors. El defensor, el Team New Zealand, l'espera... al rectangle blau de Barcelona, a partir del dissabte 12 d'octubre.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut