Champions

Mbappé desperta del somni una Reial Societat valenta i orgullosa (1-2)

Durant una hora, el PSG ha exercit un domini indiscutible en el partit, materialitzat amb dos gols de Mbappé, especialment espectacular el primer. Amb l'eliminatòria resolta, la Reial ha tret el seu millor futbol i ha pogut marcar un gol merescut en l'últim minut a través de Mikel Merino

Redacció Esport3Actualitzat
  • Barrenetxea no ha arribat en prou bones condicions per ser titular a la Reial Societat i Sheraldo Becker ha jugat d'inici. En canvi, Kylian Mbappé ha estat titular en un PSG amb una defensa poc ortodoxa, amb dos esquerrans com a centrals i Nuno Mendes (que acaba de sortir d'una lesió greu) com a lateral esquerre.
  • Mbappé ha estat el primer a rematar a porta (5') després d'una jugada de Fabián Ruiz. Però els donostiarres no han sortit ni esverats ni temorosos, i han respost aviat amb un cop de cap de Le Normand (8').
  • Amb tot, la velocitat de Mbappé era inquietant en tot moment. Una internada de l'ex del Mònaco ha acabat amb assistència cap a Barcola, que ha topat amb un miraculós Remiro (10'). I, cinc minuts després, el parisenc ha avançat els de Luis Enrique amb un gol fabulós, amb una doble finta sobre Zubeldia i una rematada fulgurant al pal contrari que fins i tot ha fet malbé la xarxa (0-1, 15').
  • El gol ha estat un cop molt dolorós per als bascos, sotmesos per un PSG dominador. Remiro ha hagut d'estirar la cama al màxim per evitar el 0-2 de Mbappé, en una centrada de Barcola (29'). Curiosament, tot i que les rematades eren del 7, el teòric davanter centre era Dembélé.
El PSG celebra el segon gol d'Mbappé (Reuters)
  • Achraf Hakimi ha vist la targeta groga per enforquillar el turmell de Javi Galán (41'), i no jugarà l'anada dels quarts per acumulació d'amonestacions. Una sabatada de Kubo que ha passat molt a prop del pal (45') ha estat l'únic moment en què els d'Imanol Alguacil han estat prop de l'empat.
  • A la segona part, la Reial Societat sovint transmetia la sensació de perseguir la pilota davant d'un PSG que tenia el partit sota control. I els francesos l'han acabat de rematar, de nou, gràcies a la velocitat, la potència i la definició de Kylian Mbappé, que ha culminat una assistència de Kang-in Lee després d'una gran acció col·lectiva (0-2, 56').

• L'entrega de la Reial Societat ha estat a punt de tenir premi amb l'entrada de Barrenetxea al quart d'hora de la represa. El donostiarra ha rematat al fons de la xarxa, però en fora de joc, una centrada de Zubimendi (62') i ha servit una gran assistència a Oyarzabal, que el d'Eibar no ha arribat a rematar per centímetres.

• Amb l'eliminatòria pràcticament resolta, el PSG ha abaixat les revolucions i els d'Imanol han incrementat les arribades a porteria. Però ni Oyarzabal ni Zubimendi han estat encertats en les rematades de què han disposat. I Turrientes, en boca de gol (75'), ha vist com Donnarumma li rebutjava l'acció més clara dels guipuscoans per no marxar amb la butxaca buida de l'eliminatòria.

• Ha calgut esperar fins a l'últim minut del temps reglamentari, després de dues rematades d'Olasagasti i de Turrientes, perquè la Reial Societat hagi obtingut el merescut premi del gol en una jugada molt atropellada dins l'àrea que ha resolt Mikel Merino (1-2, 89'). Mai un gol com aquest ha estat tant "de l'honor" com el que s'ha celebrat a Anoeta.

Merino, autor del gol donostiarra (Reuters)