Xavi, durant l'entrenament d'aquest dissabte, l'últim abans de rebre el Getafe
Xavi, durant l'entrenament d'aquest dissabte, l'últim abans de rebre el Getafe (EFE)
barça

Xavi: "Memphis va dir que volia marxar i no he demanat cap substitut"

El tècnic de Terrassa ha comparegut en la vigília del retorn de la Lliga al Camp Nou i ha explicat què espera del mercat d'hivern

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça torna a la competició domèstica després d'una setmana rodona amb la conquista de la Supercopa i la classificació per als quarts de la Copa. L'objectiu de Xavi i dels seus jugadors és mantenir el liderat imposant-se a un feble Getafe que només ha guanyat un partit dels últims cinc. El tècnic de Terrassa ha volgut deixar clar que, amb independència del nom dels rivals, a l'equip l'espera un calendari exigent:

"El del Getafe és un partit que se'ns pot ennuegar, qui coneix Quique Sánchez Flores sap que treballa molt bé el sistema defensiu. Ja hem perdut quatre punts a casa i no en podem perdre més si volem guanyar el títol."

Amb la recent marxa de Memphis a l'Atlètic de Madrid, Xavi perd un efectiu en atac. El tècnic ha aclarit el cas del neerlandès i, tot i que mira de reüll l'actualització del fair play financer per part de la Lliga, deixa clar que no ha donat cap nom per ocupar la seva vacant. 

"Va demanar sortir, no es trobava còmode, necessita participar i sentir-se més útil. El club ingressa uns diners, i depenem de com la Lliga interpreti el fair play per saber si ens podem reforçar. Ja he dit que si no arriben reforços, no passa res. Depenem del fair play, la cosa està difícil. No he demanat a ningú per substituir Memphis."

En l'operació Memphis s'inclou l'opció de compra per fitxar l'extrem belga Carrasco a l'estiu:

"El club es guarda aquesta opció de compra, i a final de temporada veurem si la fem efectiva."

Com no pot ser d'una altra manera, sobre el culer de moda, el jove Gavi, només ha tingut paraules elogioses:

"Sap quan ha de fer les faltes, l'altre dia va fer una falta tàctica molt ben feta contra Fekir, del Betis. Està madurant, ha madurat en molt poc temps tot i la seva joventut. Ara mateix és un jugador molt important per a l'equip."

Defensa aferrissada a un jugador discutit

La roda de premsa també ha servit per lloar l'adaptació de reforços d'estiu com Christensen o Kessie, a qui veu en creixement, i refermar la "confiança cega" en el discutit Ferran Torres. Al valencià, segons l'egarenc, el defensen "els números".

L'actualitat passa pel recent sorteig de Copa del Rei, que els ha emparellat amb la revelació del curs, la Reial Societat. Xavi valora positivament jugar al Camp Nou a partit únic:

"Ens ha tocat la Reial Societat, el rival més en forma del futbol espanyol. No obstant, juguem a casa. En aquest sentit el sorteig no ha anat malament del tot, però s'ha de demostrar al camp."

No obstant, la notícia de les últimes hores ha estat l'empresonament per violació de Dani Alves, un tema amb què a Xavi se l'ha vist incòmode.

Araujo torna a la convocatòria

La principal novetat de la convocatòria respecte al compromís de Ceuta és el retorn del central Ronald Araujo, a qui Xavi va donar descans a la Copa. En atac, per segona jornada consecutiva, l'equip no podrà comptar amb Robert Lewandowski ni amb el també sancionat Ferran Torres. En el seu lloc, es manté a la llista el davanter del planter Ángel Alarcón.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut