Xavi Hernández: "Guardiola ja m'ho va dir, és una feina cruel"

El tècnic del Barça assegura que no s'ha sentit valorat i que el càrrec d'entrenador blaugrana genera un gran desgast
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Xavi Hernández

Tres dies després d'haver anunciat la seva sortida del club al final de la temporada, Xavi Hernández ha tornat a comparèixer davant dels mitjans de comunicació. El partit de Lliga contra l'Osasuna (dimecres, 19:00), ajornat per la Supercopa, ha estat el motiu de la trobada amb la premsa. Però tota l'atenció ha girat al voltant de la decisió del tècnic de Terrassa. En les seves explicacions, Xavi assegura que Guardiola ja el va advertir de les dificultats que podria tenir.

"Diàriament et fan sentir que no serveixes. En Pep ja m'ho va dir i a Luis Enrique el vam veure patir. Tenim un problema amb l'exigència d'aquest càrrec. És una feina cruel, no es gaudeix i, de vegades, sembla que t'hi juguis la vida. Anunciar que me n'aniré m'ha alliberat."

L'egarenc ha tornat a incidir en els motius de fons que l'han dut a voler abandonar el club.

"No es valora prou la nostra feina. Vam arribar en un dels moments més difícils de l'entitat. No és una qüestió d'aguantar la pressió, però aquesta situació genera un desgast, que no compensa." 

Un cop presa la decisió, Xavi demana que tots els estaments del club es mantinguin units.

"Necessitem la unitat del barcelonisme, en aquests moments difícils. Volem competir i fer-ho bé"

Tot i que l'equip es troba a 11 punts del Girona a la Lliga, l'entrenador blaugrana no tanca la porta a finalitzar la temporada fent un bon paper.

"Encara podem fer una temporada molt bona, som lluny a la Lliga. Tenim la Champions, que també ens fa molta il·lusió."

Xavi s'ha mostrat agraït a Joan Laporta, per la confiança i s'ha mostrat convençut que el seu treball deixa un legat positiu.

"Crec que hem fet una bona feina. S'han establert unes bases bones, de cara al futur, que podrà incorporar el pròxim entrenador."

Al llarg dels últims mesos, Xavi ha rebut nombroses crítiques, principalment pel joc de l'equip. Però també, per les seves declaracions. I tot plegat s'ha convertit en una situació insuportable

"No me'n vaig pel relat. Quan dic que estem en construcció, em mateu. I quan dic que no tenim l'equip del 2010 també hi ha crítiques. No em doneu res, ni tan sols guanyant la Lliga a 14 punts del Madrid. Això ho he generat jo, per això me'n vaig."

En la mateixa compareixença Xavi també ha parlat d'aspectes esportius i fins i tot ha anunciat la possible tornada de Marc-André Ter Stegen als terrenys de joc. El porter alemany, si tot va bé, podria estar a punt per al partit contra el Granada.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut