Xavi Hernández
Xavi Hernández en roda de premsa (EFE)
Barça

Xavi Hernández: "A Mestalla tenim una prova de foc important"

L'entrenador del FC Barcelona ha destacat la dificultat del partit i ha lloat la feina de Bordalás amb el València

Redacció Esport3Actualitzat

El FC Barcelona vol consolidar les posicions de Champions League a la Lliga, i per fer-ho necessita treure un resultat positiu de la seva visita a Mestalla. Els de Xavi Hernández arriben al duel contra el València després de treure un punt al darrer instant davant l'Espanyol.

Ronald Araujo no va poder acabar el derbi a l'RCDE Stadium i és dubte per al duel a Mestalla.

"Araujo vol ser-hi demà, esperem que es trobi bé i hem de ser optimistes. Veurem quines sensacions té a l'entrenament, però si no hi ha res estrany, esperem comptar amb ell demà."

Ferran Torres i Frenkie de Jong són dos dels jugadors que han estat al punt de mira les darreres jornades. Xavi ha volgut sortir en defensa dels blaugranes, a qui ha mostrat tenir confiança absoluta.

"Tinc confiança cega en Ferran Torres, ha demostrat el seu nivell al València, al City i a la selecció espanyola. Marcarà diferències al Barça, només és qüestió de temps. No en tinc cap dubte."

"A Frenkie de Jong se'l veu més còmode, és un jugador que ha d'estar bé i ens està ajudant molt. És un gran professional i és molt important per a l'equip. Estic segur que encara té marge de millora."

Després d'empatar contra l'Espanyol, Xavi Hernández va expressar que s'hauria d'imposar un canvi en la norma per evitar polèmiques en les pèrdues de temps. Precisament, el València és l'equip que menys joc efectiu juga de la Lliga.

"Cadascú juga amb les normes que hi ha al futbol actualment, per això vaig comentar l'altre dia de posar temps efectiu per evitar pèrdues de temps innecessàries. Ho trobo una trampa, perdre temps, i crec que seria un futbol més just. No assenyalava el València, no anava per ningú. A mi Bordalás em sembla un grandíssim entrenador." 

"El primer objectiu és entrar entre els quatre primers i demà és una final i cada partit ho és. Estem amb urgències a la classificació. Analitzarem el València, però per a nosaltres és fonamental aconseguir els tres punts demà. Tenim una prova de foc important." 

L'egarenc també ha parlat d'Ilaix Moriba, l'exblaugrana que es troba a les files del València després de tenir un inici molt discret al Leipzig. El migcampista podria jugar per primera vegada contra el Barça després de la seva sortida del club.

"La gent pot cometre errors de marxar del millor equip del món, però va ser la seva decisió i s'ha de respectar. Em sembla un futbolista complet, físicament, tècnicament, amb arribada a l'àrea. Ara té una altra oportunitat després de no jugar amb el seu club. Però vaja, és una llàstima que marxés del Barça i li desitjo el millor."

Anar al contingut