Ainhoa López en una imatge d'arxiu
Ainhoa López en una imatge d'arxiu (@unigirona)
Bàsquet

La confessió d'Ainhoa López després de l'episodi més difícil de la seva vida

La jugadora de l'UNI Girona ha parlat sobre els dies que va passar a l'UCI per una anèmia hemolítica per la qual va necessitar 12 transfusions de sang. Ara, López espera amb desig tornar a les pistes i gaudir novament del bàsquet

Redacció Esport3Actualitzat

El passat mes de maig, Ainhoa López va viure l'episodi més complicat de la seva vida. La jugadora de l'UNI Girona va caure desplomada i va ser ingressada a l'Hospital del Mar de Barcelona, on va estar 25 dies, cinc dels quals a l'UCI, per una anèmia hemolítica molt greu. López es va recuperar i va fer la pretemporada amb el seu equip. Ara, però, és baixa per un edema ossi al peu esquerre.

Aquest diumenge, la jugadora ha atès els micròfons de TV3 durant el partit de Lliga que l'UNI ha disputat contra el Ferrol a Fontajau. Ainhoa López s'ha obert de bat a bat per explicar amb detall com va viure el gairebé mes que va estar ingressada.

"Vaig passar por, jo i la meva família. Van ser cinc dies a l'UCI i eren moments de molta incertesa. Tot va quedar en un ensurt i ara tinc moltes ganes de seguir endavant i menjar-me el món."

L'Ainhoa va necessitar 12 transfusions de sang, que li van salvar la vida. Per aquest motiu, la jugadora ha volgut posar en valor el fet de donar sang, així com la labor de la sanitat pública.

"Va ser un ensurt molt gran. Vull destacar la gran labor de la sanitat pública i donar visibilitat al fet de donar sang i plasma perquè salva vides. En el meu cas me la van salvar. És un acte solidari i moltes persones ho necessiten. Per sort estic aquí bé i amb ganes de tornar a gaudir."

"Voldria destacar tot el personal sanitari que va tractar amb mi. Tota la gent que diposita el seu esforç i el seu temps i és important deixar constància i donar-los tots els recursos necessaris. Qualsevol persona té dret a una sanitat pública de qualitat i el primer és pensar en aquests professionals."


El seu club, l'UNI Girona, ha estat en tot moment al costat de la jugadora en el seu procés de recuperació.

"Només tinc paraules d'agraïment. Des del primer moment que ho saben estan amb mi i el missatge va ser que m'esperaven i que comptaven amb mi. Vaig poder començar a disputar la pretemporada, tot i que ara malauradament tinc aquesta petita lesió, però espero tornar al més aviat possible."


L'entrevista a Ainhoa López

Anar al contingut