FUTBOL

Xavi, abans de la "final" d'Istanbul: "És una oportunitat per sortir reforçats"

L'entrenador de Terrassa no vol que es repeteixin ni la falta d'intensitat ni el desencert de cara a porteria que van marcar el partit d'anada contra el Galatasaray

Redacció Esport3Actualitzat

És conscient que el seu equip no visita un camp qualsevol. Xavi sap que el Barça s'endinsa a l'infern turc del Galatasaray, un estadi amb 52.000 goles passionals, però el tècnic no sent pressió per al partit, més aviat al contrari: hi veu una oportunitat.

Soc molt competitiu i guanyador, i aquestes són situacions que ens agrada viure, ho veiem com una oportunitat. A Nàpols hi arribàvem igual i en vam sortir reforçats.

No obstant, el de Terrassa té clar que perquè això sigui possible no s'han de tornar a repetir els errors que van marcar l'empat a zero del Camp Nou:

Per nosaltres demà és una final, un cara o creu. Hem de sortir amb més intensitat que a l'anada, aquella primera part no em va agradar. A la segona part vam estar millor, però no vam poder marcar, atacant espais al moment just. No vam fer els deures al resultat, però.

Davant tindrà un equip que, fins i tot, espera més motivat i agressiu que a l'anada:

El Galatasaray és un equip agressiu, defensivament molt fort, amb un porter molt encertat, Iñaki Peña. És un dels camps més intensos, però ja vam guanyar a Nàpols, és el referent que hem de seguir. Hem de sortir amb intensitat, intentarem trobar solucions per atacar millor i trobar solucions. M'imagino un rival igual de defensiu, però més agressius.  

Ni Haaland ni Madrid

L'entrenador del Barça ha volgut demostrar que dona prioritat absoluta al desafiament de dijous a Turquia i ho ha escenificat amb dues respostes.

La primera sobre el futur immediat, és a dir, el compromís del proper cap de setmana al Santiago Bernábeu - "aquí a Istanbul poden passar moltes coses que influeixin després" -, i la segona sobre els jugadors que sonen per reforçar la plantilla de l'any vinent, per sobre de tot Haaland. Sense voler personalitzar, Xavi ha aprofitat l'avinentesa per deixar clara la seva concepció del futbol i defugir parlar de noms propis:

El grup encara és més important que les individualitats, prima més el sentit de grup i del col·lectiu.

Per això es centra en els efectius que té avui. Per a una "final" com la d'aquest dijous, Xavi sap amb qui ha de confiar i ha tornat a destacar un nom, Sergio Busquets:

"Busi" és fonamental en el joc i tàcticament hi ha pocs jugadors millors com ell al món que entenguin la meva idea de joc. És bàsic en l'engranatge i el lideratge de l'equip.

Benvinguda a Spotify i reivindicació d'un antic míster seu

Dimarts es va oficialitzar l'acord entre el FC Barcelona i Spotify per patrocinar el club durant les properes temporades i el tècnic ha volgut donar la benvinguda a la plataforma musical:

És una marca important, jove, moderna, representa la música, molt content i satisfet, felicitats al Departament de Màrqueting, que han treballat tan bé.

Finalment, ara que se li intenten buscar semblances amb altres tècnics, ha sorprès fent una convençuda defensa de l'entrenador que el va fer debutar amb el primer equip, Louis Van Gaal, del qual ha reivindicat el llegat:

La seva feina al Barça està infravalorada, era molt treballador i obsessiu, llavors ja era un bon exemple del que ha de ser un entrenador modern, tot i que no comptava amb la tecnologia i els recursos audiovisuals actuals.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut