Eurolliga

El Barça perd a la pista del Zalgiris Kaunas (74-67) en l'estrena a l'Eurolliga

Els de Peñarroya només han estat a punt de capgirar el resultat en el tercer quart

Redacció Esport3Actualitzat

• Més de 15.000 aficionats omplen de gom a gom el majestuós Zalgirio Arena. El públic canta "a cappella" l'himne nacional de Lituània. I molts espectadors amb una cervesa a la mà: això també és habitual a Kaunas.
  • 1Q: Entra millor el Zalgiris davant d'un Barça intermitent que, en defensa, permet entrades fàcils i en atac no està gens fi. L'ex Baxi Manresa, Sylvain Francisco, amb un triple, obté el màxim avantatge per als locals: 21-14, amb el qual s'arriba al final del primer període. Només Hernangómez s'ha salvat del suspens general. Resten 30 minuts, però.
  • 2Q: El Barça es passa més de cinc minuts sense anotar, amb un desencert general en el llançament, el que aprofiten els lituans per agafar onze punts d'avantatge: 25 -14.
  • L'aparició a la pista de Metu i Laprovitola fan que l'atac blaugrana millori... momentàniament.   El Barça redueix el desavantatge fins als sis punts, 29-23, però aviat torna la fragilitat defensiva i la inutilitat en atac. Al descans, màxim desavantatge: 43-31.
  • Només 31 punts en 20 minuts amb l'estol de jugadors amb talent que té el Barça és preocupant. El Zalgiris és un bon equip, però no és un dels grans d'Europa. Els blaugranes han de millorar la imatge en la segona part; si no, malament rai.
  • El Barça entra amb una altra mentalitat en la segona part amb un parcial de 0-6 i una defensa més forta. Les sensacions són diferents. A 2.07 per al final del tercer període dos tirs lliures d'Anderson col·loquen l'empat en el marcador: 48-48. Parcial de 5-17. Bé en defensa, bé en atac.
  • En acabat el tercer quart només dos punts d'avantatge per als lituans: 50-48. Ara mateix, en escriure aquesta nota ràpida, tot fa pensar que aquest partit depèn del Barça, que és superior al rival. Almenys teòricament.
  • Mal inici del darrer quart i un triple de Brazdeikis acomoda un parcial de 9 a 0 (57-48), però el Barcelona torna a reaccionar, però el partit sembla fer la molla. Tres cistelles consecutives de Francisco donen vuit punts d'avantatge al Zalgiris a tres minuts del final. Però el Barça sembla que no ha dit la darrera paraula.
  • Sí que havia dit aquesta darrera paraula, perquè la veritat és que no ha tingut opcions de guanyar el partit i ha anat sempre a remolc en el marcador. Al final 74-67 i victòria sense pal·liatius d'un Zalgiris més lluitador, més regular i constant. El botxí, un tal Francisco, un jugador que fa uns anys el Manresa va fitxar amb un contracte de 10 dies que, per cert, el francès saber aprofitar
  • Decepció blaugrana per començar l'Eurolliga. Com decebedora va ser la derrota davant del Madrid a la Supercopa. No és un bon missatge per als aficionats  que veuen un equip farcit de talent, però al que li falta alguna cosa. Potser un líder a la pista que arrossegui els companys, perquè ara mateix Punter no compleix aquesta funció.