L'equip que va saltar dimecres a Munic, liderat per Messi i Mbappé, incapaç de remuntar l'eliminatòria (Reuters)

Enèsima decepció a la Champions d'un PSG sense ànima ni futbol

Cinquena temporada en set anys que el PSG no passa dels vuitens de final de la Champions League, prioritat absoluta de Nasser al-Khelaïfi
Àlex Ávila Actualitzat

Era evident que Neymar, lesionat de llarga durada, no podia ajudar al PSG a remuntar l'eliminatòria contra el Bayern de Munic. Però és que Leo Messi i Kylian Mbappé han tingut a l'Allianz Arena la mateixa rellevància que el brasiler.

Els de Christophe Galtier s'han vist superats clarament, sobretot a la segona part, pel conjunt bavarès. El París Saint-Germain de les estrelles no ha tingut resposta a l'ensurt del gol anul·lat per fora de joc a Choupo-Moting. Per si fos poca cosa, Verrati s'ha encarregat de col·laborar activament perquè el camerunès del Bayern, minuts més tard, fes pujar al marcador el primer del partit.

A partir de llavors, el PSG s'ha ensorrat i no ha donat ni una mínima esperança de ficar-se al partit. Cap arribada de perill de Kylian Mbappé ni res destacable de Leo Messi. Els de Galtier han llançat la tovallola abans d'hora i el PSG ha sumat una nova derrota estrepitosa a la Champions League.


De decepció en decepció

En els últims set anys, l'equip presidit pel multimilionari Nasser al-Khelaïfi ha quedat eliminat cinc vegades als vuitens de final de la Champions, les temporades 2016/17, 2017/18, 2018/19, 2021/22 i 2022/23. Només se'n salva la final a Lisboa l'any de la pandèmia, que el PSG va perdre precisament contra el Bayern, i les semifinals de l'any posterior, que els francesos van perdre davant el City de Guardiola.

Els resultats no acompanyen el projecte liderat per estrelles en el qual Al-Khelaïfi porta treballant tants anys. El trident ofensiu no està a l'altura a la Champions, i Neymar té acostumats als seus aficionats a desaparèixer al tram final de temporada. En total, el brasiler s'ha perdut pràcticament 90 partits amb el PSG per lesió, que equivaldria a més de dues lligues senceres.

Els jugadors del PSG, amb Ramos i Hakimi al capdavant, al final del partit (Reuters)


Quin és el futur del PSG?

Un cop eliminats de la Champions League i la Copa de França, la renovació de Leo Messi seria la principal alegria del PSG. El davanter argentí acaba contracte el pròxim 30 de juny, i a l'Allianz Arena podria haver jugat el seu últim partit a la Champions. L'Inter de Miami i l'Aràbia Saudita truquen a la seva porta amb ofertes suculentes que podrien convèncer Messi per fer un canvi d'aires.

És cert que aquest estiu va tancar la seva renovació fins al 2025, però Kylian Mbappé podria replantejar-se el futur pels mals resultats. Els mals resultats i el mal ambient al vestidor. La derrota a Mònaco a la Ligue 1, per exemple, va posar en evidència la mala maror existent amb picabaralles entre alguns jugadors del PSG. La decisió del francès podria dependre de la continuïtat de Neymar, amb qui ha tingut desavinences en el passat, i la relació entre els dos cracs no estaria en el millor moment.

Leo Messi lamentant el segon gol del Bayern de Munic (EFE)
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut