Xavi Pasqual conversa amb els seus jugadors del Veszprém
Xavi Pasqual conversa amb els seus jugadors del Veszprém
handbol

Enric Masip declara la guerra al Veszprém i apunta a Xavi Pasqual: "Vol desmantellar el Barça"

L'excapità de l'handbol blaugrana i actual assessor de Laporta es mostra molt molest amb l'estratègia dels hongaresos, que acaben de lligar el porter Nielsen

Redacció Esport3Actualitzat

El conflicte entre el Barça i el Veszprém hongarès va pujant de nivell a mesura que s'assumeix el cas Emil Nielsen, seduït per l'oferta milionària dels hongaresos. Si dimecres el dolor va passar a ofensa, ara Enric Masip declara la guerra al conjunt que entrena Xavi Pasqual. L'excapità de l'handbol blaugrana i actual assessor del president Joan Laporta veu mala fe en l'estratègia de l'actual campió del Mundial de Clubs, com ha reconegut a RAC1 amb paraules enceses:

"No és que pensi que hi ha hagut mala fe per convèncer Nielsen, és que ha estat així. Durant el Mundial de Clubs ha intentat 'tocar' l'Aleix, el Frade, Mem... Abans del torneig els ha trucat per intentar portar-los al seu projecte."

La relació actual entre Masip i Pasqual és inexistent. Masip el va posar a la banqueta del Palau el 2009 i va ser ell mateix qui va decidir rellevar-lo 12 anys després per Carlos Ortega. Està segur que l'extècnic del Barça busca "desmantellar" la plantilla guanyadora de l'última Champions, fet pel qual es mostra "molt molest":

"Quan fas tot això el que vols és desmantellar un equip. Em molesta molt. I hi ha periodistes que sembla que se n'alegrin molt."

No té cap dubte que Pasqual s'ha convertit en una amenaça important des que ha canviat el Dinamo de Bucarest pel campió d'Hongria:

"Uns quants han anat a Romania quan era allà, però no era un equip que ens pogués fer mal. Era de Champions, però fluix. En canvi, el Veszprém sí, és un històric. I des que arriba allà comences a trucar a tothom. Tu estàs en el teu dret a fitxar, però no és que t'interessi un jugador, sinó que 'toques' gairebé tots els importants."

Enric Masip, en una imatge del FCB
Enric Masip, en una imatge del FC Barcelona

Els avantatges fiscals a Hongria, un factor important

A més, Masip ha recordat que el Veszprém compta amb un punt fort per seduir els millors jugadors de l'handbol a escala global: els avantatges fiscals que facilita el govern de Viktor Orbán:

"El Veszprém paga un 15% de retenció als jugadors que van a jugar allà, gràcies als avantatges fiscals del president Orbán. El jugador que ve a jugar a Barcelona n'ha de pagar més d'un 50%. Oferint molt menys es poden endur jugadors."

Sigui com sigui, el membre de la Comissió Esportiva del FC Barcelona apel·la al sentiment dels jugadors per evitar més casos de fuga de talents en el context actual de retallades que viu la secció:

"No vull un jugador que no vulgui estar al Barça. Si vols fer-te gran i formar part del club més gran que hi ha, que et retirin la samarreta, no miris els diners. Has de sentir els colors. Al Barça portem dues Champions en tres anys en plena reducció de pressupost."

Però per més que Masip s'expressi amb vehemència, el mercat a l'elit de l'handbol té dinàmiques d'anada i tornada. Sobre el possible retorn de Ludovic Fàbregas, actual capità del Veszprém, prefereix no avançar res: "No puc dir res, només que la llei permet parlar únicament amb els jugadors que estiguin en l'última temporada de contracte".

Dimecres, el tècnic del Barça, Carlos Ortega, analitzava la situació per a Esport3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esport3 (@esport3)

Anar al contingut