Enric Masip ignora el soroll i manté els missatges racistes, masclistes i homòfobs al seu perfil d'X
Polèmica per les repiulades d'Enric Masip amb contingut racista, especialment islamòfob, masclistes i homòfobes. Des de fa uns dies, una llegida del "timeline" de l'assessor del president del FC Barcelona, Joan Laporta, provoca estupefacció a més d'un culer. Alguns exemples:
La hiperactivitat és tanta que algunes opinions preferien pensar al principi que el compte oficial de Masip havia estat objecte d'un hackeig. Res més lluny de la realitat. L'excapità de d'handbol blaugrana, de 54 anys, una de les 14 samarretes retirades al Palau Blaugrana, ha defensat a El Periódico que difon aquests missatges als seus milers de seguidors per "exposar situacions rellevants: no dono la meva opinió".
"Jo no estic en contra de la immigració. La legal. Tampoc estic en contra del col·lectiu LGTBI, encara que hi ha situacions que jo no comparteixo i que són una vergonya. Però no ho manifestaré a les xarxes socials", ha admès un Masip que també ha fet d'altaveu de l'exdiputat de Vox, Iván Espinosa de los Monteros:
No és la primera vegada que la relació de Masip i les xarxes genera controvèrsia, però fins ara havia estat notícia per protagonitzar esporàdics enfrontaments digitals amb veus crítiques amb la directiva o amb el joc del primer equip de futbol. Fora de l'àmbit purament esportiu, en l'àmbit polític va estar un temps enfocat a la crítica contra l'exalcaldessa de Barcelona Ada Colau. Però lluny de la intensitat mostrada els últims dies. La polèmica actual l'ha situat a l'ull de l'huracà però, de moment, Masip ignora el soroll.
I els valors del FC Barcelona?
Les piulades són contràries als valors que defineixen la identitat del FC Barcelona, com nombrosos usuaris han recordat a Masip. Molts d'ells quedaven recollits en el programa electoral de la candidatura encapçalada per Laporta, que sota l'eslògan "Estimem el Barça" va guanyar les eleccions presidencials del 2021: "Esforç, ambició, honestedat, humilitat, llibertat, igualtat i solidaritat, amb els drets i llibertats universals, a Catalunya i arreu del món i amb la integració i l'acollida dels nous catalans".
La Fundació Barça, per la seva banda, exposa a la seva web que té tres línies de treball i totes elles orientades a la inclusió social d'"infants i joves amb un focus especial en la igualtat de gènere i la diversitat en totes les seves formes".
El contrast amb la piulada d'Elena Fort
Els aficionats del Barça que s'han pronunciat a les xarxes prefereixen pensar que qui representa millor la identitat del club que està a punt de fer 125 anys és Elena Fort. La vicepresidenta institucional de l'entitat va donar suport a la darrera campanya del Sindicat de Venedors Ambulants de Barcelona, que amb el nom "Barça o Barzakh" ("Barcelona o mort"), vol conscienciar sobre el drama dels migrants africans quan inicien el seu camí amb pastera cap a Europa.