Sabaté, Dujshebaev i Maqueda, en imatges publicades pels seus respectius clubs a X

Escàndol al derbi polonès d'handbol: insults entre Sabaté i Dujshebaev i mossegada de Maqueda

El derbi polonès de "la guerra santa" va acabar amb tres noms molts coneguts per l'afició de l'Estat com a tristos protagonistes
Redacció Esport3
TEMA:
Esports

Lamentable episodi viscut en un dels partits d'handbol més esperats de la temporada. Polònia, una de les potències europees d'aquest esport, compta amb un derbi anomenat "guerra santa" que enfronta el Wisla Plock i el Kielce. El sobrenom ja dona pistes de la tensió a què pot arribar l'enfrontament, un dels més calents de l'handbol europeu.

Però el que pocs esperaven és que el derbi polonès tingués com a protagonistes a tres vells coneguts de l'afició de l'Estat. Concretament, els entrenadors dels dos equips, el català Xavier Sabaté (Wisla) i l'espanyol d'origen kirguís Talant Dujshebaev (Kielce). A més, per acabar d'arrodonir el partit, l'internacional amb Espanya Jorge Maqueda, actual jugador dels visitants, també va protagonitzar una imatge lamentable amb un rival.

Insults racistes i escopinades

La picabaralla en les banquetes va arribar a causa d'uns suposats insults racistes de Sabaté a Dylan Nahi, jugador del Kielce. Al final del partit, Dujshebaev es va apropar a l'entrenador del Wisla Plock per demanar-li explicacions per les seves actituds contra el jugador adversari. En aquest moment, els dos entrenadors s'embranquen en batalla d'insults:

Dujshebaev: "Sabaté em va dir xinès de m****"

Sabaté: "Em va dir fill de p***, et vaig a matar"

A més d'aquestes paraules, el Wisla Plock ha denunciat a les xarxes socials que Dujshebaev va agafar del coll a Sabaté i li va escopir a la cara. En una entrevista a "El Larguero", els dos entrenadors s'han trobat per primera vegada i, cadascun d'ells, s'ha dedicat a negar les respectives acusacions. Dues versions d'una gran polèmica:

Nova mossegada a l'esport

Si els incidents dels dos entrenadors espanyols ja van deixar una taca d'antiesportivitat en el derbi, Jorge Maqueda va afegir-li més gasolina a la "guerra santa" polonesa. El jugador del Kielce, que va jugar al Barça entre 2005 i 2007, va mossegar al rival Terzic quan la pilota ja no estava en joc. Una nova mossegada en l'esport, després de les vistes recentment al bàsquet o al futbol.

L'àrbitre va expulsar Maqueda després de la revisió del videoarbitratge i se li va ensenyar la targeta blava, que comporta que s'estudiarà la seva acció i possibles sancions.

El Wisla Plock-Kielce es recordarà durant molt de temps, i no pel marcador, favorable als locals (29-25). Les xifres finals de la trifulga són 21 exclosos, 2 amonestats i 2 expulsats.

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut