Demi Vollering s'endu a roda Pauliena Rooijakkers en el seu intent de donar la volta al Tour (@LeTourFemmes)
Demi Vollering s'endu a roda Pauliena Rooijakkers en el seu intent de donar la volta al Tour (@LeTourFemmes)
Ciclisme

Final dramàtic al Tour femení: es resol per només quatre segons

L'ascensió a l'Alpe d'Huez de l'última etapa passarà a la història per la igualtat entre les tres primeres

Redacció Esport3Actualitzat

Final sorprenent i èpic al Tour de França femení. El recorregut estava pensat perquè la cursa es decidís en les etapes muntanyenques d'aquest dissabte (Le Grand-Bornand) i diumenge (Alpe d'Huez). No obstant, finalment, ha estat més decisiva una caiguda en una etapa plana, la de dijous, en què la líder de la cursa, Demi Vollering, va perdre 1:40. La neerlandesa, dominadora de la temporada a l'estil de Tadej Pogacar en el ciclisme masculí, es va quedar massa temps desconcertada després de l'impacte. I encara més el seu equip, l'SD Worx, que no va aturar cap companya per ajudar-la i va acabar guanyant l'etapa amb l'hongaresa Blanka Vas.

Vollering, defensora del títol, havia de remuntar 1:19, cosa assequible si no fos per les seqüeles físiques. Entre divendres i dissabte només va poder recuperar 4 segons gràcies a una bonificació, però li quedava la gran etapa d'aquest diumenge, amb els colossos alpins Glandon i Alpe d'Huez en el menú. En el primer port s'havia distanciat de la mallot groc, la polonesa Kasia Niewiadoma (Canyon//SRAM Racing), i s'ha arribat a situar líder virtual. La segona pujada, però, se li ha fet massa llarga i la neerlandesa ha perdut el Tour per només 4 segons

Vollering, com a mínim, ha pogut guanyar l'etapa (la segona del seu compte particular) amb quatre segons de marge sobre la seva compatriota Pauliena Rooijakkers (Fenix), que no li havia ofert gaire col·laboració tot i que, a 1:13, també tenia opcions d'imposar-se a la general. Al final ha estat tercera, a només 10 segons. La classificació general definitiva ha estat més ajustada, impossible, a l'estil de la Vuelta 1984 (sis segons d'Eric Caritoux sobre Alberto Fernández) o el Tour 1989 (vuit segons entre Greg Lemond i Laurent Fignon).

Anar al contingut