La politització de la selecció masculina absoluta de futbol, amb pronunciaments clars de Dembélé o Mbappé, no ha espantat la FFF

Front anti-Le Pen a la selecció francesa: estrelles com Mbappé secunden Dembélé en el pols amb l'extrema dreta

Mbappé i, sobretot, Thuram es pronuncien amb contundència en un polititzat compte enrere pel debut gal a l'Eurocopa
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Eurocopa 2024

Dissabte milers de persones es van manifestar a París per protestar pel risc que l'extrema dreta arribi al poder a França en les imminents eleccions legislatives. Al quarter general de la selecció gal·la que ultima la preparació per a l'Euro2024, fa dies que la situació política és omnipresent a les rodes de premsa dels futbolistes de Deschamps.

Fins ara l'opinió dels que n'han parlat és unànime: fan una crida a la societat i, sobretot als joves, un dels sectors sobre els quals tenen més ascendència, a mobilitzar-se per aturar el Reagrupament Nacional. El primer a visibilitzar el front anti-Le Pen del vestidor francès va ser l'ex del Barça, Ousmane Dembélé, ara al PSG, amb el seu gràfic "ha sonat l'alarma!".

Ja al cap de setmana, el seu company Marcus Thuram ha anat un pas més enllà demanant "lluitar perquè el Reagrupament Nacional no passi". El davanter de l'Inter de Milà qualifica la situació derivada de la victòria ultra a les europees de "trista i molt greu". "Espero que tothom comparteixi la meva opinió, no n'hi ha prou de dir que cal votar", ha advertit amb preocupació el fill de l'exfutbolista Lilian Thuram, conegut pel seu compromís contra el racisme.

El combinat dels "bleus" és un reflex de la seva diversa societat, resultat de les onades migratòries i del passat colonial del país, que ara lidera Kylian Mbappé, fill de camerunès i algeriana. El capità ha estat subtil en declarar-se "en contra dels extrems i les idees que divideixen" i ha desitjat que "el 7 de juliol puguem seguir sentint-nos orgullosos d'aquesta samarreta".

La federació, amb la llibertat d'expressió dels futbolistes

Mentrestant, la Federació Francesa (FFF) ha subratllat en un comunicat que el seu paper és el d'estar "compromesa amb la llibertat d'expressió i de ciutadania, i dona suport a la crida a anar a votar, que és una exigència democràtica", fuig així de la temptació intervencionista a les rodes de premsa i deixa que cada esportista articuli el seu missatge. La millor manera de desmarcar-se de la bunquerització creixent de les seleccions que juguen l'Eurocopa.

ARXIVAT A:
kylian Mbappé Eurocopa 2024
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut