Barça

Gavi: dels orígens de Los Palacios a un present esplendorós al Camp Nou

Gavi va néixer a Los Palacios, població andalusa bressol de jugadors importants com Jesús Navas o Fabián Ruiz. Ara l'estrella és el migcampista blaugrana i en parlen orgullosos

El camp de futbol de Las Marismas, ubicat a Los Palacios, va ser el primer que va gaudir de la qualitat de Gavi. Com molts nois que el trepitgen actualment, el migcampista blaugrana, quan només tenia 6 anys, va iniciar la seva carrera futbolística.

La fitxa de Gavi amb el seu primer equip.

Malgrat ser un any més petit que els seus companys d'equip, ja apuntava condicions, i així ho confirma qui va ser el seu primer entrenador, Manuel Vasco:

"Teníem dos equips de prebenjamins, i jo portava l'A, que eren de segon any. Ell quan va arribar era més petit, tenia 6 anys, però quan el vaig veure entrenar ja vaig dir que ens el quedàvem. Ha estat el seu destí des del començament, sempre jugar amb gent més gran que ell."

 

Manuel Vasco assenyala Gavi a l'equip de La Liara

Manuel Vasco va ser el seu primer entrenador al modest equip de La Liara. Allà llueixen amb orgull les fotografies de record i les imatges de quan començava i ja oferia mostres de fins on podia arribar.

 

Gavi amb tres companys del seu primer equip

"El que ja era innat en ell era com conduïa la pilota, el gen competitiu que tenia, tot això és innat. Perquè arribi a triomfar un futbolista, l'entorn ha de ser molt bo, i els seus pares són gent treballadora; per això me n'alegro que li vagi molt bé, pel sacrifici que van fer quan ell va marxar tan petit."

Des d'aquella època, Gavi conserva l'amistat amb alguns dels seus companys de vestidor, amb qui sempre es veu quan torna a Los Palacios. Al poble també la seva família, com és el cas de José Antonio Gavira, cosí de la mare, viu amb entusiasme l'eclosió mediàtica del migcampista blaugrana.

"Ara mateix és un boom a Los Palacios. Per part de la família, estem molt orgullosos de com li van les coses i com ho està fent. Des de ben petit el recordo amb la pilota, des de ben petit sempre ha viscut enganxat a una pilota. I parlem de quan era molt petit, però és que se'l van endur d'aquí amb només 11 anys."

Gavi, ídol a Los Palacios i també al Camp Nou. Dels orígens a un present ara mateix esplendorós.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut