Imatge de la tangana entre els futbolistes del Madrid i del Sevilla (EFE)
Futbol

Gestos racistes contra Vinícius al Sánchez Pizjuán

El futbolista brasiler ha tornat a ser víctima d'actituds racistes

Redacció Esport3Actualitzat

La xacra del racisme ha tornat a fer acte de presència a la Lliga espanyola. Un aficionat del Sevilla ha estat caçat per les càmeres fent gestos de mico a Vínicius durant el partit contra el Reial Madrid al Sánchez Pizjuán.

Els fets han tingut lloc enmig d'una tangana multitudinària que ha enfrontat diversos futbolistes dels dos equips, i que havia començat Vinícius amb una empenta sobre el porter sevillista.

El Sevilla expulsa un aficionat per racista

Poca estona després del final del partit, el Sevilla ha publicat un comunicat en què assenyalava que havia identificat i expulsat un aficionat "després de detectar un comportament xenòfob i racista".

"El Sevilla es mostra contrari i condemna qualsevol comportament racista i xenòfob, malgrat que sigui de forma aïllada, com és el cas, i mostra la seva predisposició i col·laboració amb les autoritats per erradicar aquestes actituds, que no representen una afició com la del Sevilla."

L'entitat no ha precisat si l'aficionat expulsat és la persona que ha fet els gestos de mico a Vinícius

Comunicat de Vínicius

El futbolista del Reial Madrid ha publicat un altre comunicat, en aquest cas a les xarxes socials, en que dona l'enhorabona al Sevilla per la seva ràpida reacció, però demana a les autoritats espanyoles "que facin la seva part i canviin la legislació d'una vegada per totes". "Seria una gran passa en la preparació per al Mundial 2030", ha afegit.

Vinícius, a més, explica que ha tingut accés a un vídeo amb un altre acte racista del partit contra el Sevilla, en aquest cas protagonitzat per un nen: "Lamento que no hi hagi ningú que l'eduqui". 

El brasiler acaba el comunicat amb un missatge irònic però significatiu: "Perdó per semblar repetetiu, però és l'episodi aïllat número 19".

El resum del Sevilla - Reial Madrid (1-1)

Anar al contingut