Griezmann en la passada Eurocopa en un partit contra Polònia (Europa Press)

Griezmann es retira de la selecció francesa

El jugador de l'Atlètic de Madrid, i ex del Barça, ha disputat 137 partits amb els "bleus", amb 44 gols i 33 assistències
Redacció Esport3 Actualitzat

Antoine Griezmann, davanter de l'Atlètic de Madrid i ex del Barça, ha anunciat aquest dilluns, "amb profunda emoció", la seva retirada de la selecció francesa, amb què es va proclamar campió del món a Rússia 2018 i amb què ha disputat 137 partits, amb 44 gols i 33 assistències, segons ha comunicat en un missatge a través de les seves xarxes socials oficials.


"Avui, amb profunda emoció, anuncio la meva retirada com a jugador de la selecció francesa de França. Després de 10 anys increïbles, marcats per desafiaments, èxits i moments inoblidables, és hora de girar full i deixar pas a la nova generació", ha expressat l'atacant de 33 anys, que va debutar amb l'absoluta "bleu" el 5 de març del 2014, a les ordres de Didier Deschamps, amb una victòria per 2-0 contra els Països Baixos: 

"Vestir aquesta samarreta ha estat un honor i un privilegi. Des del març del 2014 i fins al setembre passat, he tingut l'oportunitat de viure moments increïbles amb companys d'equip excepcionals. Compartim victòries que quedaran gravades per sempre a la nostra memòria."

El 9 de setembre passat, com a reserva, va participar en la seva última trobada internacional amb la selecció francesa contra Bèlgica, en la victòria per 2-0 a Lió, en què va entrar al minut 69 en substitució de Mattéo Guendouzi.


"Un monument nacional"

Didier Deschamps, actual seleccionador francès que va fer debutar Antoine Griezmann el 2014, l'ha considerat com "un monument del futbol francès":

"Encara que la seva carrera al club encara no hagi acabat, Antoine ha estat i serà un monument del futbol francès, un dels jugadors més grans de la seva història. A banda dels 44 gols i 30 assistències, em quedo amb la implicació que ha tingut en els resultats que hem aconseguit a l'últim decenni."


La marxa de Griezmann significa també un canvi d'era al combinat de Deschamps, després de la retirada internacional de Lloris, Olivier Giroud, Raphäel Varane i la dura sanció per dopatge que pesa sobre Paul Pogba. Tots ells, juntament amb Kylian Mbappé (avui capità), van ser la columna vertebral de la victòria del Mundial del 2018. 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut