Guardiola entra en el debat sobre el nou seleccionador d'Anglaterra
Guardiola entra en el debat sobre el nou seleccionador d'Anglaterra (Reuters)
Futbol

Guardiola: "Jo no he decidit ser català"

El tècnic del Manchester City opina sobre les crítiques a Anglaterra que el nou seleccionador no sigui anglès

Redacció Esport3Actualitzat

La continuïtat de Pep Guardiola al Manchester City està en l'aire. La sortida del director esportiu de confiança, Txiqui Begiristain, afegeix misteri a la decisió del tècnic de Santpedor. I enmig d'aquesta incògnita, s'hi sumava la tria del nou seleccionador d'Anglaterra.

Guardiola era a les travesses. En més d'una ocasió ha dit que el següent pas que vol fer és entrenar una selecció. La premsa anglesa pressionava perquè Guardiola fos el substitut de Gareth Southgate, que va estar vuit anys al capdavant d'Anglaterra.

Finalment, però, l'escollit va ser l'alemany Thomas Tuchel. El tècnic agafarà el combinat el gener del 2025 i entrenarà els "tree lions" fins després del Mundial del 2026.

Guardiola s'ha referit aquest divendres a aquesta situació. Especialment en el debat sobre si el seleccionador d'Anglaterra ha d'haver nascut al país o no. Ni Guardiola ni Tuchel són anglesos. I és que això, com és lògic, no es tria.

"Passa una cosa, una cosa en què no podem intervenir o fer res al respecte. I és triar el lloc on neixes. Això ho decideixen els teus pares i al cap de nou mesos ets aquí, però tu no decideixes res. Jo no vaig decidir ser català, ningú va decidir ser anglès."

"Entenc que la gent s'estimi més un seleccionador anglès, però alhora, si a la selecció li va malament amb un entrenador anglès, serà durament criticat."

Sobre la tria de Tuchel, Guardiola ha dit que "la federació es va decantar per un entrenador estranger amb bona trajectòria". "Li desitjo el millor", ha dit el tècnic, que ha fet una crítica als judicis pel lloc de naixement.

"Hi ha gent que es creu millor pel lloc on  va néixer, només s'ha de fer un cop d'ull a Rússia, Ucraïna, Israel i Gaza. És terrible. No crec que s'hagi de criticar pel lloc on has nascut.

 

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut