Terzic, Sahin i Hummels, els protagonistes de la lluita pel poder al Borussia Dortmund
FUTBOL ALEMANY

Nuri Sahin es fa càrrec del Borussia Dortmund, després de l'enfrontament entre Terzic i Hummels

La baralla entre l'entrenador i el puntal de l'equip ha acabat sense guanyador: tots dos marxen del club i propicien l'inici d'una nova etapa

Redacció Esport3Actualitzat

Edin Terzic va anunciar la dimissió com a primer entrenador del Borussia Dortmund, cosa que va sorprendre molts. Una baixa sobtada al club, després d'haver arribat a la final de la Champions i al subcampionat de la Bundesliga la temporada passada.

Tot apunta que el principal detonant d'aquesta decisió és la mala relació amb Mats Hummels. El central, de 35 anys, és una de les referències de l'equip i té una gran autoritat dins del vestidor. Des de Bild asseguren que Hummels va aconseguir posar bona part del vestidor en contra del tècnic. A més a més, va criticar el joc de l'equip just abans de la final europea.

Hummels hauria amenaçat de no renovar si Terzic continuava en el càrrec. L'entrenador havia perdut la credibilitat de portes endins. Tanmateix, l'exjugador del Bayern de Múnic tampoc no té el futur assegurat al club. A la directiva no li ha agradat gens la rebel·lió del jugador i el volen fora del Dortmund.

El futur a Europa, de moment

El periodista italià Fabrizio Romano va avançar que marxarà lliure en aquest mercat d'estiu. El veterà té prioritat per continuar jugant a Europa i ha rebutjat ofertes de la Lliga de l'Aràbia Saudita. Nagelsmann no va convocar el jugador per a l'Eurocopa, una "decepció" per a ell, després d'una gran temporada.

Ja és oficial: Hummels deixa el Dortmund

El jugador abandona el club després de més de 500 partits en dues etapes diferents al Westfalenstadion. El club ha emès un comunicat en què explica que la decisió ha estat consensuada entre el director general esportiu, Lars Ricken; el director esportiu, Sebastian Kehl, i el mateix Hummels.

Aquestes han estat les paraules de Hummels al comunicat del club:

"Vull donar les gràcies a tots els treballadors del BVB que fan un treball magnífic per a aquest club i, per descomptat, als incomptables entrenadors i excel·lents col·laboradors que he pogut veure aquí. Encreuo els dits per tornar-nos a reunir com més aviat millor a Borsigplatz per a celebrar-ho. Fins llavors, us animaré des de la distància i espero, de vegades, des de l'estadi. Us trobaré a faltar."

Nuri Sahin pren l'alternativa

El Borussia donarà l'alternativa a la banqueta a una antiga figura de l'equip, el germanoturc Nuri Sahin. L'exmigcampista internacional turc, que va tenir un pas no gaire exitós pel Reial Madrid quan era jugador, és un entrenador de la nova fornada: la seva única experiència com a primer entrenador va ser a l'Antalyaspor, i se'n va sortir prou bé. El desembre, va deixar el club de la primera divisió turca per integrar-se a l'staff tècnic d'Edin Terzic al Dortmund i ara, mig any després, tindrà l'oportunitat de liderar tot un finalista de Champions. 

Anar al contingut