Iga Swiatek ha fet bons els pronòstics (Reuters)
Tenis

Iga Swiatek guanya el seu segon Roland Garros

La polonesa, que és la número 1 mundial, no ha donat opció a la nord-americana Coco Gauff (6-1, 6-3). Swiatek suma el seu segon Grand Slam. Ja havia estat campiona a Roland Garros el 2020

Xavier Bonastre i ThióActualitzat

Iga Swiatek no ha donat marge a la sorpresa. S'ha proclamat campiona de Roland Garros per segona vegada en tres anys al superar la nord-americana de 18 anys Coco Gauff per uns contundents 6 a 1 i 6 a 3.

El primer set ha estat vist i no vist. Swiatek ha trencat d'entrada dues vegades davant la impotència de Gauff, que veia com els cops de la número 1 mundial la superaven constantment. El 6 a 1 amb què ha tancat el parcial Swiatek deixava ben clar que la final podria convertir-se fàcilment en la 35a victòria consecutiva de la polonesa, igualant, com així ha estat, el rècord de Venus Williams.

En el segon set, però, Gauff ha sortit decidida a sorprendre la rival. I ho ha aconseguit a l'inici. Ha començat a variar el joc, buscant també les deixades. Ha trencat en el joc inicial i ha pogut refermar-ho en el marcador en el següent. Gauff semblava albirar un bri d'esperança. Però l'alegria de la nord-americana ha durat poc. El temps que ha necessitat Swiatek per recompondre el seu tenis i igualar a dos jocs. A partir d'aquí, el mateix guió del primer set: Swiatek manant amb el servei i el drive i fent anar de corcoll Gauff.

Iga Swiatek en el moment de proclamar-se campiona de Roland Garros (Reuters)

La número 1 mundial ha dominat de cap a cap i ha tancat el segon set per 6 a 3 i el partit en escassament 1 hora i 9 minuts. Decididament el circuit femení té una dominadora clara: Iga Swiatek. La seva superioritat és indiscutible. 35 victòries consecutives, l'avalen. 2 Grand Slams --tots dos a París-- un total de 9 títols, els últims 6 consecutius aquest 2022, diuen clarament que estem davant d'una tenista que és present i futur --té 21 anys-- del tenis femení.

 

Un espectador inesperat

Una de les primeres felicitacions que ha rebut Iga Swiatek a l'acabar el partit ha estat la del seu compatriota Robert Lewandowski, el davanter del Bayern de Munic que pretén fitxar el Barça, que no ha volgut perdre's el partit a la pista Philippe Chatrier.

 

La sorpresa de la tenista polonesa en arribar a la llotja i veure que Robert Lewandowski l'havia vingut a veure, ha estat l'imatge viral després de la final d'aquest Roland Garros en categoria femenina. 


Swiatek, sorpresa en veure Lewandowski a la grada
Anar al contingut