Iñali Peña, allargant la mà per aturar una pilota aèria (EFE)
Barça

Iñaki Peña es reivindica en la seva estrena al Camp Nou

El porter blaugrana cedit al Galatasaray manté la porteria a zero i fa aturades de mèrit als seus antics companys

Redacció Esport3Actualitzat

Iñaki Peña va arribar amb 14 anys al Barça i durant 8 anys va anar creixent com un projecte de futur del club. Fa quatre temporades que va pujar al filial i, no va trigar a anar a entrenaments i a entrar en convocatòries del primer equip. Però l'oportunitat d'estrenar-se no arribava. I molt menys la de ser segon porter de forma regular.

És per això que quan va arribar la possibilitat de sortir cedit al Galatasaray al gener, va aprofitar l'oferiment de Domènec Torrent, que acabava d'aterrar a l'equip turc. El tècnic gironí buscava un porter de confiança per la lesió de l'uruguaià Muslera. I Peña, en la seva primera oportunitat en un primer equip, s'ha consolidat com a titular.

El sorteig dels vuitens de la UEFA va propiciar que Peña pogués per fi debutar al Camp Nou, però defensant la porteria rival. I el porter alacantí no ha desaprofitat l'oportunitat de demostrar la seva qualitat: ha fet no menys de quatre aturades de mèrit, i ha mostrat una gran seguretat en totes les pilotes aèries.

L'afició blaugrana ha descobert, de cop, que a la rereguarda hi té un porter no només de futur, sinó també amb opcions de consolidar-se al primer equip. Per si de cas, Mateu Alemany s'ha encarregat de recordar que Peña és un actiu del Barça i el club compta amb ell a partir del juliol.

Peña s'ha guanyat els elogis tant de Domènec Torrent com de Xavi Hernández al final del partit. Ell s'ha mostret content a nvell personal i col·lectiu.

"He fet un bon aprtit, estic content per la meva actuació. Necessitava tenir minuts i els estic tenint (...) Ara estoic centrat en el galatasaray. Óbviament, tinc contracte amb el Barça i el 30 de juny he de tornar. Aleshores, ja es veurà" 

Anar al contingut