Jonatan Giráldez, cap a un nou destí?
Jonatan Giráldez, cap a un nou destí
Futbol

Jonatan Giráldez ja ha comunicat que no renovarà amb el Barça: per on passa el seu futur?

El contracte del gallec, pròxim a l'exdirector esportiu Markel Zubizarreta, finalitza al juny

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça va a tota màquina després de guanyar la seva segona Champions la primavera passada: amb el pas als quarts de final encarrilat en tan sols tres jornades i líder destacat a la Lliga, l'equip blaugrana ha posat la velocitat de creuer per a un altre any d'èxits. Però, enmig de la idíl·lica situació esportiva, una notícia ha impactat per sorpresa entre el barcelonisme. Jonatan Giráldez ha comunicat al club que, ara mateix, no té intenció de renovar el seu contracte, que s'acaba el juny del 2024.

Els dubtes per la situació econòmica del club també han tingut pes en la seva decisió. Al tècnic gallec, titular de la banqueta des de l'estiu del 2021, no li falten ofertes per continuar en actiu després de l'etapa culer, sobretot després d'aconseguir la segona Champions, fita que culmina una notable trajectòria durant dues temporades.

Serà el mateix Giráldez qui doni explicacions la setmana que ve, en la roda de premsa prèvia a la visita del Rosengard a la Champions.

Per on passa el seu futur?

La sortida de Giráldez planteja una situació difícil per al club, que, tanmateix, assumeix l'adeu del gallec i és conscient que disposa de sis mesos per trobar un substitut de garantia. No seria la primera sotragada de pes que rep la secció, que el setembre passat va haver d'encaixar l'adeu de Markel Zubizarreta, el director esportiu i un dels grans artífexs del creixement de l'equip.  

El futur de Giráldez, que acaba de ser inclòs a la llista de The Best com a millor entrenador de l'any, pot passar pels Estats Units, d'on li han arribat ofertes. L'opció de fer-se càrrec de la selecció espanyola no és una opció, tot i la relació de proximitat amb Markel Zubizarreta, des del novembre responsable esportiu de futbol femení a l'RFEF.

Altres interrogants de cara al futur

Fins a vuit jugadores acaben contracte a final de temporada i encara no han renovat; entre elles, algunes de la importància d'Alèxia Putellas, Mapi León o Mariona Caldentey. El club reconeix que les negociacions estan en marxa. El vincle d'Aitana Bonmatí, per cert, s'acaba el 2025.

En un altre ordre de coses, el Barça assegura que no anirà al mercat per cobrir la baixa de la lesionada Mapi León, baixa fins el mes de maig.

Anar al contingut