ESPANYOL

Júlia Guerra: "Si anem amb por, en comptes de 10 ens en faran 20"

És perica per tots els costats. D'avi i pare perico, la defensa ho va tenir fàcil per aprendre, primer a estimar, i després a jugar amb els colors que l'han acompanyada sempre. El de diumenge serà el seu primer derbi

Imma Casares FerreiroActualitzat

Júlia Guerra, nascuda a Barcelona fa 22 anys, va arribar a l'Espanyol quan tenia vuit anys i ha fet un recorregut per totes les categories del futbol formatiu fins a arribar al primer equip. Al mes de maig va ser una de les protagonistes de l'ascens i el del Johan Cruyff serà el seu primer derbi a la màxima categoria:

"Soc perica des que vaig néixer i sé què significa un derbi. Tinc moltes ganes i molta il·lusió de jugar el partit aquest cap de setmana. Sabem a quin Barça ens enfrontem i que tenen les millors jugadores del món. però anirem al Johan a competir, que ningú ho dubti."

L'Espanyol que entrena Sara Monforte arriba al derbi després de tres jornades sense perdre i avalades per la gran remuntada contra l'Eibar en la que ha estat la primera victòria de la temporada:

"Al final això no sé si es garantia de res, perquè la diferència pel que fa a les jugadores i el pressupost respecte al Barça és molt gran. Però el que sabem és que arribem al partit amb bona dinàmica i intentarem donar la cara."

Tot i la derrota inesperada contra el City, si ens cenyim a la Lliga, el Barça presenta uns números demolidors, amb divuit gols a favor en les dues últimes jornades. Els deu gols contra el Granada i els vuit contra el Madrid Club de Futbol fan tremolar.

"Ho hem parlat i no ens fa por, perquè si anem allà amb por, en comptes de 10 ens en poden fer 20. Això ens ha de motivar encara més per posar-nos en alerta. Hem de fer el partit de la nostra vida, defensar i atacar com mai i créixer i seguir."

La Júlia Guerra llueix orgullosa el dorsal 21, símbol de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. No és la capitana, però sí una veu autoritzada per dir: "Passi el que passi al derbi em quedo amb el fet que, tres anys més tard, l'Espanyol torna a jugar un derbi a Primera; això és el més important, i també que l'haurem competit".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut