Keira Walsh, MVP del partit de diumenge contra el Madrid CFF (EFE)

Keira Walsh torna a casa: "La meva àvia vindrà al partit"

La migcampista anglesa, temptada aquest estiu per l'Arsenal, revela l'objectiu que la reté al Barça
Redacció Esport3 Actualitzat

Diumenge, contra el Madrid CFF, va ser la millor jugadora del partit. Doblet i assistència per anar escalfant per al partit més especial per a Keira Walsh aquesta temporada. La jugadora de Rochdale, una localitat als afores de Manchester, torna a la seva terra per disputar en aquest cas un partit de Champions contra el club de la seva vida, el City. Serà aquest dimecres a les 21.00 h, en directe per TV3 i 3Cat.

La migcampista de 27 anys va començar a jugar al Manchester City l'any 2014, amb 17 anys. En aquell moment, l'entrenador de l'equip "cityzen" va arribar a dir que Walsh "tenia el millor cervell futbolístic" de qualsevol jugador que hagués entrenat mai. Vuit anys després, i després de 211 partits i vuit trofeus importants, Keira Walsh va deixar el club de la seva vida per fer el salt al Barça.

Aquest dimecres serà la primera vegada que tornarà a jugar a Manchester des que va marxar.

"Crec que la meva àvia vindrà al partit, i no m'ha pogut venir a veure els últims tres anys i crec que ella està emocionada", ha dit Walsh en una entrevista a Barça One

"Sé que tinc una feina professional per fer i no serà un partit fàcil, però serà maco tenir amics i família a les graderies."

Keira Walsh en un derbi de Manchester l'any 2020 (Europa Press)

Quan va deixar Manchester, ho tenia clar: "Tot i que no jugaré més amb aquesta samarreta, el City és a la meva sang i sempre hi serà." El traspàs de Keira Walsh al Barça va suposar un abans i un després al futbol femení; era la quantitat més elevada pagada pel traspàs d'una jugadora fins aquell moment: 400.000 euros.

I parlant d'operacions, la que hi hauria pogut haver aquest mateix estiu de tornada a Anglaterra. I és que el club blaugrana va rebutjar una oferta rècord de l'Arsenal pel seu traspàs. Les angleses van posar sobre la taula una oferta d'1,1 milions d'euros per Walsh.

El Barça va rebutjar l'oferta perquè Walsh s'ha convertit en una peça imprescindible de l'engranatge blaugrana. Walsh té clar l'objectiu que la reté a Barcelona: 

"Vull tornar a guanyar el pòquer; és per això que jugo al Barça."

 

Amb l'ajuda de Pere Romeu intentaran repetir l'objectiu. Sobre l'entrenador català, Walsh s'ha mostrat impressionada:

"Per a mi és un entrenador increïble però també una persona increïble. Ell entén molt bé què significa ser futbolista. Molta gent sap què passa dintre del camp, però ell també entén què passa fora i intenta saber com estàs, i això és 'massive'. I dintre del camp, crec que tàcticament és increïble, segurament un dels millors amb els quals he treballat."

Walsh tornarà a trepitjar la seva terra, almenys momentàniament, i esgotarà les seves energies al Barça fins a final de temporada, quan acaba contracte i es deixarà seduir un altre cop pels cants de sirena anglesos.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut