L'australiana Rachael Gunn, durant la peculiar actuació a París 2024
L'australiana Rachael Gunn, durant la peculiar actuació a París 2024
JOCS OLÍMPICS DE PARÍS

La breakdancer més viral dels Jocs de París alça la veu

L'australiana Raygun creu que la crítica a la seva actuació, gens ortodoxa i sense puntuar, ha estat "devastadora"

Redacció Esport3Actualitzat

El nedador equatoguineà Eric Moussambani es va fer famós als Jocs Olímpics de Sydney 2000 per nedar els 100 m lliure en prop de dos minuts i fer la sensació d'ofegar-se en el tram final de la seva sèrie. La seva popularitat va ser molt alta, i això que encara quedaven diversos anys per a la plena implantació de les xarxes socials. A París 2024, l'actuació de l'australiana Rachael Gunn, coneguda com a Raygun, en la prova de breakdance, ha guardat moltes similituds: el seu estil de ball es va quedar molt lluny de la precisió artística de les seves rivals, va realitzar moviments tan poc ortodoxos com la imitació d'un cangur i, lògicament, no va puntuar.

La viralització de la seva posada en escena ha estat planetària, fins al punt que Raygun, al seu compte d'Instagram, ha hagut de sortir al pas demanant respecte:

"M'ho vaig prendre molt seriosament. Em vaig deixar la pell preparant-me per als Jocs i ho vaig donar tot, de veritat. No em vaig adonar que això també obriria la porta a tant d'odi, que, francament, ha estat bastant devastador"

El breakdance debutava com a disciplina olímpica a París 2024 i, malgrat el seu evident origen nord-americà, ja se sap que no formarà part del programa a Los Angeles 2028. El cert és que s'està parlant més de la curiosa actuació de Rachael Gunn que no pas de la resolució de les proves masculina i femenina. Raygun s'ha convertit en una estrella inesperada, i afirma necessitar temps per processar-ho:

"M'estaré a Europa durant unes setmanes per adescansar una mica. Però m'agradaria demanar a la premsa que, si us plau, deixi d'assetjar a la meva família, als meus amics i a la comunitat de breakdance australiana i en general. Estaré encantada de respondre a més preguntes al meu retorn a Austràlia"

 

ARXIVAT A:
Jocs Olímpics
Anar al contingut