Imatge d'un dels gols de Montilivi el dia del Feyenoord
Imatge d'un dels gols de Montilivi el dia del Feyenoord
girona

La Champions punxa a Girona: "Si és això, quina merda!"

Centenars de socis renuncien al partit contra l'Slovan i el club busca solucions perquè no es tornin a veure seients buits a Montilivi

Redacció Esport3Actualitzat

"Si això és la Champions, quina merda!". La frase, pronunciada al darrer capítol del "Girona reservat" de Catalunya Ràdio, és de l'actor i seguidor blanc-i-vermell Fel Faixedas, però il·lustra les fredes sensacions que el primer partit a Montilivi de la màxima competició va deixar en una part important de l'afició.

La prèvia es va viure com una festa històrica, però el duel contra el Feyenoord, passat per aigua i finalitzat en derrota, es va acabar convertint en una tarda "trista". "No vaig ni penjar el vídeo de l'himne, de la vergonya que vaig sentir, la gent se'n riuria", confessa al mateix pòdcast el periodista Nil Solà.

Les graderies de l'estadi no estaven plenes de gom a gom, i això que les restriccions de la UEFA l'han empetitit fins a les 9.700 places. Una imatge impactant per als més habituals, acostumats que als compromisos de Lliga, amb l'aforament màxim de 15.000 persones, se superin les 10.000 sense dificultats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Girona FC (@gironafc)

Es calcula que 500 dels 6.000 socis que havien comprat entrada no van assistir al partit. Gairebé 1 de cada 10 van preferir mirar-s'ho per televisió. I que dels 1.000 primers socis de l'entitat, els de més edat, a qui el club va assegurar el passi a tots els partits sense passar pel sorteig, només la meitat van retirar el seu tiquet. També es van detectar 130 casos de revenda d'entrades, interceptades per ser nominals.

Les cues als torns d'accés i les crítiques al repartiment de les entrades que gestiona la UEFA --dels 1.300 tiquets dels quals disposava, en va tornar 800 a última hora-- van aguditzar la desil·lusió general. Però el calendari no s'atura.

El repte de l'Slovan

La destrempada amenaça la següent cita de Champions a casa. El Girona assegura que ha pres mesures perquè la mala experiència no es repeteixi contra l'Slovan de Bratislava. Que sigui un rival de poca entitat no aplana el desafiament, però la possibilitat de viure en directe la primera victòria europea dels de Míchel hauria de servir d'al·licient​.

El primer canvi serà l'hora del matx, un factor que hauria de jugar a favor de l'objectiu d'omplir el camp. La franja nocturna (21.00) s'interpreta que afavoreix la conciliació respecte la de tarda (18.45), l'horari del dia del debut. No obstant això, les primeres dades del procés de retirada d'entrades de cara a aquesta tercera jornada no conviden a l'optimisme.

Sensació de greuge comparatiu

Centenars dels 6.000 socis amb accés a entrades ja hi ha renunciat. L'elevat preu sobresurt entre les causes que s'apunten tant entre les penyes, com a internet. En funció de la localitat, poden anar dels 45 als 60 euros --al Metropolitano es pot anar a veure l'Atlètic de Madrid-Lilla a partir de 30 euros-- i això que porten aplicat el 10% de descompte que el club assegurava als socis.

Aquest és un altre factor de malestar entre la massa social. El motiu és que, de cara a l'Slovan, el públic general també està podent adquirir els tiquets retornats amb una rebaixa de preu i, a diferència dels socis, poden triar la cadira exacta on seuran. Als primers només els deixen escollir el sector i, fins i tot, circulen casos de socis que el dia del Feyenoord van seleccionar tribuna i van ser enviats a preferent. Per tot plegat, la sensació de greuge comparatiu és creixent.

Mentre augmenten les crítiques al sistema de distribució dissenyat pel club, la realitat és que, sis dies abans del partit, a la web hi ha entrades disponibles a 9 sectors.

Captura de la pàgina de venda d'entrades del Girona el 16 d'octubre, a sis dies del partit

Si posem l'orella a les xarxes, no sembla fàcil revertir la situació i que Montilivi projecti una imatge que vagi d'acord amb la millor competició de clubs. Gran part de l'afició ja té coll avall guardar els diners per a les visites dels gegants anglesos, Arsenal i Liverpool, i mig seriosament, mig en broma, la proximitat de les Fires de Sant Narcís s'insinua com una raó que empeny alguns aficionats a l'estalvi.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut