El Luna Rossa ha pogut solventar els problemes estructurals (EFE)

Itàlia sobreviu a una avaria i empata a 4 amb INEOS

En la 7a regata Luna Rossa ha patit una avaria i, tot i això, ha acabat guanyant la següent
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Vela - Copa Amèrica

El cinquè dia de la prefinal ha tingut de tot. Després d'una sortida molt igualada, l'Ineos ha passat la primera boia amb només un segon d'avantatge rrespecte els italians. Llavors, el Luna Rossa mentgre accelerava a 44 nusos s'ha planxat a l'aigua. Ha patit un problema mecànic, ha perdut l'equip de vent de la proa i li ha saltat una placa de fibra de carboni de la coberta que podia afectar els sistemes electrònics del barco. Han hagut d'abandonar. 4 a 3 per als britànics.

Amb la bala de plata K.O., tot l'equip ha lluitat contra el crono per arreglar l'avaria, fins i tot el director Max Sirena ha pujat a coberta per donar un cop de mà. Tenien 50 minuts i ho han aconseguit. Han salvat una situació crítica.

 

Amb un garbí espectacular i amb onades importants, la segona regata ha arrencat amb una penalització a Ineos per sortir del marge del calaix en la presortida. Itàlia ha agafat el control. Spithill i Bruni s'han mostrat molt segurs i han passat en primera plaça totes les portes. Els dos equips han volat a gran velocitat. Itàlia ha tornat a arribar al rècord dels 102 km/h i, el més important, s'han sobreposat als elements.  4 a 4 en una sèrie que guanya qui arribi abans a 7 victòries. El Britannia II potser ha perdut una ocasió d'or. Aquest dimecres, regates 9 i 10.

En la quarta jornada, els britànics van guanyar la primera regata del dia, gràcies a una bona maniobra en la presortida que va deixar sense vol els italians durant alguns segons. Però en la següent regata, els italians van capgirar la situació i van empatar el resultat després de marcar un bon ritme i no tenir problemes de fiabilitat.

La primera embarcació a guanyar set regates accedirà a la gran final de la Copa Louis Vuitton, on ja espera el Team Emirates New Zealand, que defensarà títol després d'haver guanyat l'edició anterior.

ARXIVAT A:
Vela - Copa Amèrica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut