Imatge d'arxiu del Club Esportiu Molins de Rei (@HandbolMolins)

La Federació Espanyola d'Handbol retira la sanció a dos clubs per narrar en català

Finalment, el Club Esportiu Molins de Rei i la Unió Esportiva Sarrià han evitat una sanció per emetre els seus partits en català
Redacció Esport3 Actualitzat

Marxa enrere de la Federació Espanyola d'Handbol. L'òrgan presidit per Paco Blázquez ha decidit, a cuitacorrents, desfer la sanció després que el Comitè de Competició advertís el Club Esportiu Molins de Rei i la Unió Esportiva Sarrià per emetre els seus partits en català. El motiu no era que feien "la retransmissió en català en comptes de castellà, quan s'ha de fer per a tot l'estat".

Segons ha explicat "Tot Costa" de Catalunya Ràdio, era una decisió sense precedents que havia generat molta controvèrsia al món de l'handbol català.

La sanció s'emparava en l'article 57.2 de la normativa de l'handbol estatal, un article on només es fa referència a la imatge i visualització dels partits, en cap cas al seu àudio. De fet, és una pràctica habitual d'alguns clubs emetre els partits en la seva llengua: basc, gallec o català.

La federació espanyola ha argumentat la sanció imposada a partir d'una denúncia rebuda, però el cert és que aquest divendres, 24 hores després, el mateix organisme ha decidit fer marxa enrere i retirar la sanció.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut