Ander Mirambell mentre disputava una prova de la Copa del Món de skeleton (@AnderSkeleton)
Ander Mirambell mentre disputava una prova de la Copa del Món de skeleton (@AnderSkeleton)
skeleton

La Federació Espanyola obre un "càsting" de skeleton per trobar el nou Ander Mirambell

El barceloní serà qui coordini la captació de nous atletes de la disciplina, un procés de selecció amb uns requisits ben concrets

Redacció Esport3Actualitzat

Ander Mirambell ja té 39 anys i no serà etern. La Federació Espanyola d'Esports de Gel s'ha posat a treballar per buscar relleu al pioner de l'skeleton i aquest dimecres ha obert el període d'inscripció per a la selecció d'esportistes que han d'integrar el combinat estatal de la disciplina en futures competicions. El llistó de Mirambell, encarregat de coordinar el "càsting", està ben alt, amb quatre participacions olímpiques.

Per participar en la convocatòria no cal tenir experiència en esports d'hivern. De fet, els requisits especifiquen que es busquen esportistes amb "explosibilitat i potència procedents de qualsevol disciplina" i que tinguin "alta capacitat de treball i compromís".

El procés s'inicia amb unes proves físiques que es realitzaran a Madrid i Barcelona, seguirà amb una concentració a Calella on s'avaluarà la vessant psicològica dels aspirants i acabarà amb les proves més específiques, les que tindran el trineu com a protagonista. Primer pilotant en sec i després al circuit de tobogans.

És la tercera vegada que s'enceta una recerca per trobar el nou Ander Mirambell. Les anteriors edicions es van celebrar el 2018 i el 2020.

Anar al contingut