La projecció de l'Espai Barça que il·lustra ara mateix la web del FC Barcelona (FCB)

La felicitat dels culers no impregna el retorn al Camp Nou: les sol·licituds fan figa i no caldrà sorteig

La demanda ha estat inferior a l'oferta de 27.301 passis posats a disposició dels socis no abonats a Montjuïc
Redacció Esport3 Actualitzat

El culer es va resistir a pujar a Montjuïc en el primer curs a l'exili (menys de 18.000 passis venuts), i per molt que la tendència s'hagi corregit en la segona temporada (prop de 22.000, un 25% més), la desafecció social es manté de cara a la reobertura parcial del Camp Nou.

Dimecres va tancar el termini per sol·licitar un dels passis que el club va posar a disposició dels socis. I aquest dijous s'ha comunicat que no serà necessari fer cap sorteig. Finalment, la demanda ha estat inferior a l'oferta de 27.301 passis posats a disposició dels socis no abonats a Montjuïc. Cal recordar que a aquests últims se'ls va garantir un dels poc més de 60.000 seients que tindrà l'estadi en aquesta primera fase del retorn a les Corts, 45.000 dels quals estaven reservats als socis. 

L'únic tràmit que els queda als que hagin omplert la sol·licitud és confirmar la voluntat de mantenir el passi entre els dies 25 i el 27 d'aquest mes. L'entitat no ha anunciat el nombre exacte de peticions, però poden ser diversos els motius d'una altra campanya que rep una resposta freda.

Sense data, estatus d'abonat congelat, seients mòbils...

El primer fre pot ser la manca d'una data concreta de tornada al Camp Nou. Entre la idea inicial del club, fer-ho abans de finals d'any, i les previsions actuals més realistes, desembarcar coincidint amb la segona volta de la temporada, la incertesa s'obre camí. A més a més, hi ha la incògnita de com pot afectar una demora del calendari de retorn al preu dels passis. Tampoc hi ajuda que l'estatus d'abonat segueixi congelat i les localitats variïn a cada partit, el conegut com a sistema de seient mòbil.

Els preus van dels 255 als 755 euros, en funció de la zona

El que sembla evident és que la felicitat dels culers ara que la pilota torna a entrar --contra el Bayern es va registrar el rècord d'espectadors a Montjuïc amb 50.312-- no ha impregnat el procés de sol·licituds.

L'única notícia que el club pot mirar de positivitzar és que podrà vendre més entrades que no han quedat assignades i compensar així part de les pèrdues de ticketing derivades de les obres de l'Espai Barça. El 2026 l'estadi acabat tindrà una capacitat que rondarà les 105.000 persones. En la 2022-23, l'última sencera al Camp Nou, el nombre d'abonats va ser de 83.500.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut