El davanter francès del Young Boys Alan Virginius remata la pilota en el partit del cap de setmana passat contra el Grasshopper (@BSC_YB)

La impactant situació del Young Boys a la Lliga suïssa

Al país helvètic es pregunten per les causes d'una crisi de joc i resultats que pocs s'esperaven
Redacció Esport3 Actualitzat

No s'hi val a badar. La derrota del Barça a Mònaco en la primera jornada de la Champions 24-25 obliga els de Hansi Flick a guanyar en el primer partit a casa en la competició. Dimarts, la prova que caldrà superar serà contra el Young Boys, el vigent campió de la Superlliga suïssa. Ara bé, l'equip de Berna arriba a Montjuïc en hores baixes.

El Young Boys, que, contràriament al que podria fer pensar el nom, té 126 anys d'història, ha conquistat sis de les últimes set edicions del torneig de la regularitat helvètic. Una molt mala arrencada de temporada, però, amenaça la seva hegemonia.

Després de vuit jornades, ocupa la penúltima posició de la taula amb quatre derrotes, tres empats i només un triomf. Les dades assenyalen que només ha pogut vèncer contra el cuer, el Winterthur, en la penúltima jornada i gràcies a un hat-trick de Joël Monteiro (1-4). El seu debut a Europa no va ser gaire més falaguer, 0-3 a mans de l'Aston Villa. Dissabte a nivell domèstic, nou disgust amb el Grasshopper (0-1). Per tot plegat, el tècnic, Patrick Rahmen, fitxat a l'estiu, comença a estar discutit.

"El pitjor de la dècada, amb diferència"

Un jugador format a la Masia amb llarga experiència a Suïssa, Jordi Quintillà, corrobora que el Young Boys és el rival propici perquè l'esperançador Barça de Flick recuperi la millor versió després de l'accident de Pamplona. Entrevistat al "Tot gira" de Catalunya Ràdio, el migcampista del Sankt Gallen va ser contundent sobre les opcions blaugranes: "El Barça ha d'estar tranquil. El Young Boys és el pitjor dels últims 10 anys, amb diferència." Aquest despropòsit de gol encaixat contra els d'Unai Emery exemplifica la crisi: 

El lleidatà es pregunta quina és la causa d'una baixada de rendiment tan brusca: "No ha canviat tant: l'entrenador i un parell de jugadors. Tampoc la manera de jugar. No sé quin problema intern hi deu haver, però és clar que no funciona. L'entrenador és a la corda fluixa."

Quintillà està convençut que el Barça, oxigenat per les rotacions fetes al Sadar, no ha d'estar preocupat en cap de les dues àrees: "Defensivament pateixen. El Barça no hauria d'estar espantat. Iñaki Peña tindrà poca feina." Missatge tranquil·litzador per al porter alacantí, que debutarà aquest curs a la Champions, potser amb Szczesny a la graderia.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut