La improvisació amb Griezmann: "No hi havia diners per fitxar-lo"
En el primer intent, Griezmann va donar carbasses al Barça. I ho va fer, a més, amb un documental. Tot i això, Bartomeu s'hi va capficar i va mantenir l'aposta pel futbolista francès. Va arribar al Camp Nou un any més tard, l'estiu del 2019, en una operació en què el Barça va haver d'assumir la clàusula de rescissió: 120 milions d'euros. Per molts aficionats, era un preu excessiu.
Durant l'exposició dels resultats de la due diligence, l'actual director general del club, Ferran Reverter, ha destapat nous detalls de la incorporació de Griezmann. D'entrada, ha denunciat el modus operandi de l'última junta. "Quan fitxaven jugadors, no planificaven si realment els podien fitxar", ha explicat. I Reverter ha posat com a exemple el cas concret de Griezmann.
"La mateixa nit que es decideix fitxar Griezmann, s'adonen que no hi ha diners per fitxar-lo. De pressa i corrent, anem a buscar aquella mateixa nit un fons per 85 milions."
Ferran Reverter també s'ha referit al cas de Coutinho per reforçar aquesta "falta de planificació financera" de la junta encapçalada per Bartomeu. El Liverpool va ingressar 120 milions pel traspàs del brasiler, però al Barça, segons Reverter, "li va acabar costant 16,6 milions més de costos financers". "Compràvem jugadors sense saber si els podríem pagar", ha sentenciat.
Es podria fitxar a l'hivern
Malgrat la situació econòmica del club, el director general ha admès la possibilitat d'afrontar nous fitxatges, fins i tot en el pròxim mercat d'hivern.
"La sortida de Griezmann ens ha generat un fair play positiu de més de 20 milions, de manera que el Barça podria fitxar si fos necessari."
De fet, Reverter no ha descartat un fitxatge ambiciós el pròxim estiu, però ha advertit: "Primer he de fer els deures. N'hem fet una part, baixant massa salarial, però hem de seguir. Si això passa, el Barça podrà portar els jugadors que voldria portar".