Barça

La indirecta de Xavi al trident del PSG

Preguntat per si preferia atacar amb un trident d'estrelles o amb una davantera treballadora, el tècnic del Barça ha donat una resposta oberta a interpretacions

Redacció Esport3Actualitzat

Ha passat una setmana, però l'eliminació del PSG a la Champions encara cou a París, i a la resta del continent ha reobert el debat sobre si són competitius els equips amb una nòmina tan important d'estrelles.

Aquest dimecres ha estat Xavi Hernández qui hi ha dit la seva quan se li ha plantejat el següent dilema: atacar amb un trident d'estrelles que no pressionin, en clara al·lusió a la davantera Messi-Neymar-Mbappé, desapareguda als minuts clau del partit al Bernabéu, o fer-ho amb una línia d'atacants treballadors. La resposta del de Terrassa ha estat contundent:

En el nostre model de joc, la pressió és una de les bases, així que al nostre equip no hi pot haver cap jugador que no pressioni. Si no hi ha pressió, has de córrer 70 metres cap endarrere. Preferim córrer una mica endavant i una mica endarrere en els metres decisius.

Frases tan determinades com previsibles per dos motius. Un, al Barça actual no hi ha cap nom que sobresurti de la resta. I dos, amb l'arribada de Xavi ha tornat la pressió alta i ningú se l'estalvia. De les paraules del míster, se'n desprèn que ningú s'ha guanyat privilegis ni se'n guanyarà. Tots formiguetes.

El debat entre figures i pencaires ha estat present en una altra de les respostes donades per Xavi a la sala de premsa d'Istanbul. L'entrenador de Terrassa ha despatxat l'enèsima pregunta sobre una hipotètica arribada de Haaland, amb una defensa del joc d'equip que defineix la seva aposta futbolística:

Al futbol actual, el grup encara és més important que les individualitats, prima més el sentit de grup i del col·lectiu.

Els resultats estan donant la raó a l'egarenc. La parella de cracs que han marcat els últims 15 anys, Cristiano i Messi, ja han quedat eliminats de la competició europea, igual que els dos noms que estan cridats a endur-se els premis individuals del futur, Mbappé i el davanter noruec del Borussia Dortmund.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut