Messi i Laporta
Messi i Laporta en una imatge d'arxiu
Barça

La massa salarial, una llosa massa pesant al Barça

El club ha argumentat "obstacles econòmics i estructurals" per justificar l'adeu de Messi

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça ha proposat avui una rebaixa extra del 30% del sou a Leo Messi i aquest fet ha trencat les negociacions. I és que el Barça no se n'ha sortit per rebaixar els sous de la plantilla, i tampoc no ha pogut alliberar-se de molts jugadors que no compten. La situació ha forçat el Barça a prendre una mesura dràstica després del no de Messi.

Ja l'estiu passat, hi havia un acord amb el Lió per al traspàs de Memphis. No es va concretar perquè no es podia inscriure el jugador a la Lliga.
El problema: la massa salarial. Els sous de la plantilla estaven disparats. Ha passat un any, i la situació no s'ha resolt.

 

Des del seu primer dia al club, Laporta es va posar mans a l'obra. Les negociacions amb alguns pesos pesants del vestidor estan encallades. No tothom està disposat a retallar-se el sou. I gairebé ningú està disposat a renunciar-hi. A Umtiti i Pjanic, per exemple, se'ls va oferir la carta de llibertat. Tampoc així. Davant d'aquesta situació, i per garantir la continuïtat de Messi, Laporta demanava un gest a la Lliga.

 

"Si fos possible, voldríem més flexibilitat per part de la Lliga, com han fet altres lligues del continent perquè hi hagi més fair play financer."

 

Javier Tebas és el primer interessat que Messi no canviï de lliga, però el discurs oficial sempre va ser el mateix.

"Les normes són les que són i les han de complir l'Alcorcón i el Barça."

 

La Lliga anunciava, ahir, a bombo i platerets, un acord amb un grup inversor que es traduiria en una pluja de milions: 2.700 per a tots els clubs de Primera i Segona; més de 250 per al Barça. Podia ser la clau per impedir la fugida de Messi. Si no hi ha cap gir de guió, però, el somni de Laporta s'acabarà esfumant.

ARXIVAT A:
Messi
Anar al contingut