Natació

La natació demana que les piscines puguin obrir en la fase 1 de la desescalada

La federació espanyola defensa que els nedadors puguin tornar a l'activitat

Àlex OlivaActualitzat

El desconfinament està beneficiant molts atletes d'alt nivell. Però hi ha un col·lectiu que n'està quedant fora: els nedadors. Les piscines encara no poden obrir. La federació no s'ho explica i demana que es canviï el criteri per no perjudicar els seus esportistes.

La federació catalana està sent una de les més actives demanant que es reobrin les piscines a la fase 1. La supervivència de molts clubs està en joc, com ha recordat Enric Bertran, president de la Federació Catalana de Natació.

"La majoria d'instal·lacions a l'aire lliure han estat incloses, menys les piscines. No ho entenem de cap manera i demanem al govern d'Espanya que reconsideri aquesta decisió. Per al club de natació, la instal·lació bàsica, la instal·lació de referència és la piscina, i no poder obrir la piscina és pràcticament no poder obrir el club. Vist que hi han informes molt favorables sobre la seguretat que té l'aigua de les piscines, on s'ha considerat que el risc de contagi és pràcticament zero, demanem que se'ns doni l'oportunitat de poder obrir"

Enric Bertran, president de la FCN

No només està en joc la continuïtat dels clubs, sinó també el progrés dels esportistes federats. Una minoria podrà accedir al CAR de Sant Cugat, quan obri. Per a la resta, l'horitzó de tornar a la piscina queda lluny. Jordi Jou, entrenador del CN Sant Andreu:

"Quan passem a la fase 1, en el nostre cas, podrem entrenar al CAR amb 5 nedadors però amb la resta haurem d'esperar que sigui la fase 2 i estem parlant de mitjans de juny. Per als nedadors de nivell nacional, portant tres mesos sense tocar l'aigua, veurem en quin nivell es troben. La situació si que ens deixa una mica en desavantatge respecte altres esports".  

Jordi Jou, entrenador del CN Sant Andreu

De moment, paciència, feina en sec i solucions imaginatives, per a qui pugui.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut