Luis Enrique i Xavi s'abracen al túnel de vestidors del Parc dels Prínceps (FCB)

La pregunta de Luis Enrique al Barça que va desmuntar el seu possible retorn

El tècnic asturià va ser una opció per substituir Xavi a final de temporada després de caure en la fase de grups de la Champions 22-23
Redacció Esport3 Actualitzat
TEMA:
Esports

El documental que Movistar ha dedicat a Luis Enrique continua deixant sorpreses a tots els aficionats del futbol i, més concretament, als culers. Igual que en el capítol inicial, en la segona entrega l'actual entrenador del PSG continua ensenyant el seu dia a dia dirigint el campió de la Lliga francesa i encadena anècdotes sense embuts, fidel al seu principi de tot o res amb els mitjans.

En una ocasió, aprofita una conversa distesa amb els seus assistents per revelar que el Barça es va tornar a interessar en els seus serveis quan Xavi era a la banqueta del Camp Nou. Concretament, el club presidit per Joan Laporta l'hauria temptejat quan l'equip va caure en la fase de grups de la Champions 22-23, arraconat pel Bayern de Múnic i l'Inter de Milà.

Una pregunta, suficient per a Luis Enrique

En aquell moment, el de Gijón es trobava sense feina, ja que acabava d'esgotar el contracte amb la selecció espanyola després del frustrant Mundial 2022. Segons revela en aquesta confidència, el seu entorn va mantenir converses amb el Barça, però no van veure mai clars els plans de l'entitat. De fet, una pregunta de Luis Enrique va ser clau per convèncer-se que no era el moment de comprometre's amb un retorn al Camp Nou:  

"De fet, l'any passat, hi va haver contactes amb el Barça. Hi va haver contactes de la directiva amb 'el calb' (en referència a De la Peña). I els vaig fer una pregunta: 'Digues-li a aquest que em vol, per saber si és de veritat: si Xavi guanya la Lliga i la Copa el canviareu?' I no va fer falta que em contestessin..."

Aquell any, el Barça de Xavi va acabar aixecant Lliga i Supercopa i, l'estiu següent, Luis Enrique va signar pels parisencs. Com és sabut, el destí va fer que es trobessin als quarts de final de la Champions de l'any següent.

Comparació del Barça amb l'Eibar

Durant el documental, el tècnic de Gijón analitza el Barça després del partit d'anada de quarts al Parc dels Prínceps, que va acabar amb victòria blaugrana (2-3). En la seva anàlisi, Luis Enrique, insisteix que el Barça no defensa bé, argumentant que els jugadors de Xavi "defensen per acumulació, però no tenen qualitat per defensar". A més, compara la sortida de pilota del Barça amb la de l'Eibar, amb un dard cap a Xavi.

"El Barça no va ser millor. Mentida. Totalment fals. Tot va ser pilota llarga. En pots dir 'tercer home' si ets seguidor de Xavi. Un analista et dirà que és pilota llarga com l'Eibar."

Els de Luis Enrique van capgirar el resultat de l'anada a París i van remuntar a Montjuïc (1-4) amb la polèmica targeta vermella a Araujo en el minut 29 de partit.

Luis Enrique i Xavi, la temporada passada al Parc dels Prínceps (Reuters)

Amor pel Barça

En una recent entrevista per Movistar+, Luis Enrique va admetre que l'eliminatòria contra el Barça va ser "horrible" perquè s'enfrontava al club "que més li ha donat com a jugador i entrenador". A més, l'últim tècnic a aconseguir una Champions amb el Barça reconeixia que "espera no tornar a jugar contra el Barcelona".

 

 

ARXIVAT A:
Esports
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut