La "trampa legal" del Chelsea que ha obligat la UEFA a canviar les normes
Des que el nord-americà Todd Boehly va comprar el Chelsea a Roman Abramovich, el club londinenc s'ha mantingut molt actiu en el mercat de fitxatges. Massa i tot, segons la UEFA.
Els "blues" han fitxat des de l'estiu passat 23 jugadors, gairebé una plantilla sencera, i han pagat una autèntica fortuna per molts dels jugadors: El Chelsea va pagar 80 milions d'euros per Wesley Fofana i 65 per Marc Cucurella a l'estiu, per exemple, o 70 per Mikhailo Mudryk aquest hivern.
Per poder assumir tot aquest dispendi i fer quadrar els números davant la UEFA, el club anglès ha firmat contractes de llarguíssima durada, 7,8 i fins i tot 9 anys en algun cas.
D'aquesta manera les quantitats queden repercutides durant més temps i això fa que les amortitzacions siguin menys elevades en cadascun dels exercicis. I, en conseqüència, pugui complir més fàcilment amb les limitacions del fair play financer imposades per la UEFA.
Aquesta manera de fer no és il·legal, però no ha agradat a la UEFA, que tem que altres clubs segueixin aquest camí. És per això que el màxim organisme europeu limitarà a cinc temporades el màxim d'extensió per a cada contracte que es firmi.