El president de la UEFA, Aleksandr Ceferin, haurà de decidir el futur immediat del futbol europeu
El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, optimista (Yves Herman / Reuters)
Futbol

La UEFA no es dona per vençuda contra els tres clubs fundadors de la Superlliga

L'organisme presidit per Aleksander Ceferin torna al contraatac després d'acatar sobre la botzina l'ordre d'un jutjat de Madrid

Redacció Esport3Actualitzat

Tot i que ahir la UEFA va anunciar que ja no hi hauria procés judicial contra el Barça, el Madrid i la Juventus per la Superlliga, el màxim organisme europeu de futbol ha emès un nou comunicat aquest mateix matí on assegura que "ha presentat un recurs de recusació del jutge que presideix els procediments en curs per considerar que hi ha importants irregularitats en aquests procediments".

"D'acord amb la llei espanyola, i en interès fonamental de la justícia, la UEFA espera que el jutge en qüestió  faci un pas al costat immediatament tot esperant la consideració completa i adequada d'aquesta moció. A més, la UEFA també presentarà un recurs formal davant un tribunal superior, l'Audiència Provincial de Madrid (Tribunal d'Apel·lació). La UEFA seguirà prenent totes les mesures necessàries, en estricta conformitat amb la legislació nacional i de la UE, per defensar els seus interessos i, el que és més important, les dels seus membres i totes les parts interessades del futbol."

Aquest comunicat es difon hores després que la UEFA hagui anunciat, aquest dilluns, l'arxivament dels expedients disciplinaris oberts contra el Barça, el Reial Madrid i la Juventus per ser els tres clubs fundadors de la Superlliga. L'organisme presidit per Aleksander Ceferin havia acatat sobre la botzina l'ordre d'un jutjat de Madridque donava cinc dies de marge, que s'acabaven aquest dimarts, per anul·lar les possibles sancions contra els equips que van liderar aquest projecte.

Segons aquesta resolució judicial, semblava que la UEFA havia fet un pas enrere davant la possibilitat que el seu president fos processat per un presumpte delicte de desobediència.

Els expedients sancionadors oberts als tres clubs, que ara estaven suspesos, han quedat definitivament sense efecte després d'aquesta decisió, encara que això no significa que la UEFA hagi canviat d'idea i accepti la creació d'aquesta nova competició.

 

 

ARXIVAT A:
Superlliga
Anar al contingut